Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VARAŽDINSKA PJEVAČICA

Ovo je djevojka anđeoskog glasa koja će mijenjati Hanu Huljić Grašo dok je na porodiljnom: 'Ona i ja se uvije...

Karlo Vudrić i Irma Dragičević, uz Hanu Huljić Grašo i Lorenu Bućan, solisti su Mise Mediterane. Irma će mijenjati Hanu dok je ona na porodiljnom, a Karlo s Tončijem surađuje već i u sastavu Madre Badessa

Antonija Šipušić/ 29.6.2022. u 12:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Izvedba Mise Mediterane na zagrebačkom Tomislavcu prošlog vikenda izmamila je brojne građane na tu prostranu livadu, a uživali su u pop sakralnom koncertu koji je proizašao iz obiteljske radionice Tončija Huljića i njegove kćeri Hane Huljić Grašo. Zbor, zagrebački orkestar i solisti dočarali su mediteranski štih u zagrebačkoj sredini. Unatoč tome što je ušla u deveti mjesec trudnoće, Hana je otpjevala dvije pjesme uklopljenje u dio 'Dies Irae', no u Misi Mediterani zamijenila ju je varaždinska sopranistica Irma Dragičević koja će tako nastaviti i dalje budući da će Hana zbog obaveza oko djevojčice ipak na nekoliko mjeseci morati uzeti pauzu.

"Moram se pohvaliti i vjerujem da je to publika osjetila - ovo je danas moja premijera. Em što je zagrebačka premijera, em što je za mene premijera, mislim da se osjetila radost i energija i ako je bilo neke treme. Ako ti je stalo do nastupa, uvijek moraš imati tu pozitivnu tremu koja ti samo da dodatni 'šmek' na nastup“, rekla je simpatična Varaždinka, koja je s Tončijem surađivala i ranije.

"Naš svijet je jako malen i ponovno smo se spojili. Jako sam sretna zbog toga. Kada znate kako neki ljudi rade, onda je s njima lakše i raditi. Stvarno sve pohvale, dosta je kod nas sve ubrzano i onda kada stanemo, kada dođemo ovdje na pozornicu, obično jako brzo bude gotovo. Zato pripreme malo duže traju, no vjerujem da će se ovo djelo izvoditi apsolutno svugdje. Mislim da će sve potrajati“, rekla je Irma. Na ljeto je čeka nekoliko koncerata s već uigranim sastavom, a o ovoj ćemo glazbenici još sigurno puno toga čuti.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/ce8e4e10-f795-11ec-a166-b22133e3e182/original

Izvor: Slavko Midzor/Pixsell

"Kada radite ovako velike projekte morate imati nekoliko sastava, a ja sam drugi sastav, ali u ovom trenutku kada Hana treba roditi, ta sam koja uskače. No, nas dvije se uvijek dogovaramo. I za današnji koncert smo se dogovarale tko će što pjevati, a ako njoj bude teško, da ja mogu uskočiti u nekom trenutku. Mislim da je to kolegijalno, uglavnom sam super s njima i mislim da je to više suradnja nego zamjena", rekla je. Solist koji je uz Hanu i Lorenu Bućan s njom dijelio pozornicu je Karlo Vudrić kojeg smo upoznali prije nekoliko godina u televizijskom talent showu. No, ovaj Dalmatinac pjeva otkada zna za sebe, a nema tih žanrova u koje se glazbeno nije upustio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Tonči je prije svega čovjek, a tek onda glazbenik. Velika je čast biti djelom ovog multižanrovskog pristupa – imamo Madre Badessu, Misu Mediteranu i crossover show. Mogu reći da sam pokrio sve žanrove s obzirom na to da u slobodno vrijeme sviram rock 'n' roll“, rekao je Karlo. Nedavno je pod pseudonimom Wzolf izbacio pjesmu rock baladu '3AM', a to smatra početkom svog kantautorskog izričaja na stranom jeziku.

"Volio bih jednoga dana puniti dvorane s glazbom koju volim, a to je soul, rock, pop. Bit će tu svega“, rekao je.

Upravo se čita

Image
IZRAZI LICA GOVORE SVE

FOTOGALERIJA - Ovako su izgledali kandidati 'Braka na prvu' prije nego što su ugledali svoje buduće supruge!

Kako bi još dobio na inspiraciji, odlučio je na neko vrijeme ostati u metropoli. I sam kaže kako mu je Zagreb drugi dom, a rodno Čiovo prvi. "Ovdje mi se sviđa jer je multikulturalan grad, a dolje kod mene su svi isti. Svi smo mi Dalmatinci i pretežito volimo iste stvari. Vezani smo uz masline, more, lignje, ribolov, pjesmu, volimo se družiti, ali to me dovede u monotonu fazu gdje ne mogu raditi. Nemam inspiracije. Ovdje je imam više, od ljudi, arhitekture, nebo je drugačije, puno je kišnih dana. Dobro mi je došla ova promjena", rekao je Karlo i pozvao sve na Čiovo ovo ljeto.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAKON ČETIRI GODINE

Prekinuli Marko Kutlić i Nela Đinđić! 'Bolje da kažemo mi nego da netko krivo prepriča...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba