Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
DU-DU-DU, NEMA NAM POMOĆI

Ovo je najpesimističniji narod na svijetu

Unatoč raširenom mišljenju da je zemlja romantike, dobre kapljice i kroasana idealno mjesto za život, čini se da nismo bili u pravu. Francuzi su jako depresivni zbog gospodarskih predviđanja za nadolazeću godinu i bez imalo iluzija gledaju prema sutra.

Image
S.K.|Hina/ 23.12.2011. u 12:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Francuska je 'najpesimističnija' zemlja na svijetu što se tiče gospodarske prognoze za iduću godinu, pokazalo je globalno istraživanje javnog mišljenja objavljeno u petak.

 Istraživanje pod nazivom Kraj godine koje je proveo institut Gallup International u 51 zemlji pokazalo je da je Francuska najpesimističnija, a slijede je Irska i Austrija.

Čak 81 posto Francuza smatra da će 'iduća godina biti godina ekonomskih poteškoća'.

"Francuzi nikad nisu bili pesimistični kao danas, čak ni 1978., nakon druge naftne krize koja je dovela u pitanje cijeli gospodarski sustav,", kaže se u istraživanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Europske države su na prvih devet mjesta na popisu deset najvećih pesimista. Deseti je Hong Kong, a nakon njega slijedi Sjeverna Amerika. Najoptimističnija zemlja svijeta i dalje je Nigerija.

"Europa vodi u očaju, a slijedi je Sjeverna Amerika. Ostatak svijeta, predvođen Afrikom, ostaje uglavnom optimističan", navodi se u istraživanju provedenom od 26. listopada do 13. prosinca na reprezentativnom uzorku od 500 do 2700 stanovnika svake od 51 zemlje (ukupno 45.000 ljudi).

Upravo se čita

Image
JESTE LI ZNALI?

David Suchet otkrio što mu je brat rekao prije nego što je prihvatio ulogu u kultnoj seriji 'Poirot'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VELIKI POTHVAT

Školarka sama oplovila svijet

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba