Ostalo

Ovo je nova Miss Universe Hrvatske: Evo za što se želi zalagati u budućnosti

Ora se 12 godina profesionalno bavila odbojkom i sudjelovala je na velikim međunarodnim natjecanjima.

Tabloid.hr
15.07.2021 09:45

Veliku ljubav ima prema umjetnosti: poznata je u svom gradu po svojim slikama, a u sobodno vrijeme voli pisati romane i pjesme. Jako je vješta u šminkanju i radila je kao privatna vizažistica i stilistica kose. Među najboljim je studentima na fakultetu i vjeruje da će jednoga dana voditi svoj hotel ili biti vrsna umjetnica i bestseller spisateljica. Jedan od najdražih hobija joj je volontiranje u domu Udruge za Downov Sindrom.

Ora Antonia Ivanišević

(FOTO: Promo)

Kao Miss Universe Hrvatske želi se zalagati za ravnopravne mogućnosti napredovanja u poslu za žene i muškarce. Smatra da je najveći izazov modernog doba ženama samostalno uspjeti doći za "veliki" stol. Želi biti glasnogovornica i ambasadorica za sve one žene koje nisu nikada imale dovoljno poštovanja prema sebi, svojem obrazovanju i svojem tijelu i koje je strah sprječavao da budu više nego misle da je moguće.

Finalni izbor Miss Universe Hrvatske 2021. održan je u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu.

Ora Antonia Ivanišević

(FOTO: Promo)

U finalu izbora nastupilo je petnaest djevojaka iz cijele Hrvatske koje su put do titule i mandata hrvatske predstavnice te blistave krune Zlatarne Dodić započele prije tjedan u Istri na pripremama u Park Plaza Histria hotelu u Puli te u hotelu Esplanada na preliminarnom natjecanju dan prije finala. Prednatjecanje za plasman u Top10 uključivalo je intervju sa članovima žirija i natjecanje u kupaćim kostimima. Da nisu samo lijepe nego pametne i uspješne dokazuju njihove biografije. Među finalisticama se naime kriju mlade pravnice, psihologinje, menadžerice, inženjerke strojarstva ili šumarstva te studentica genetike. Sve one pravi su primjer da ljepota i pamet itekako idu zajedno i zašto upravo one mogu biti promjer mladim djevojčicama.

Matea Babić, Ozana Franović, Ivona Gradečak, Ora Antonia Ivanišević, Lorena Mustać plasirale su se u Top5 i imale priliku odgovarati na pitanja žirija i pokazati svoju elokventnost. Odgovarale su na teme globalnog zatopljenja, siromaštva, migrantske krize, slobode govora i slično. Drugom pratiljom proglašena je Ozana Fanović, a prvom pratiljom Lorena Mustać koja je ponijela i titulu miss simpatičnosti.

Ora Antonia Ivanišević

(FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL)

Pošlogodišnja pobjednica Mirna Naiia Marić okrunila je svoju nasljednicu, 25. po redu Miss Universe Hrvatske, koja je kao glavnu nagradu dobila četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta u vrijednosti do 20.000 Eura. Hrvatska Miss Universe dobila je i čast predstavljati našu zemlju na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote Miss Universe 2021 krajem ove godine. U glazbenom dijelu programa nastupio je najbolji muški vokal Jacques Houdek i Maja Bajamić, dok su program vodili Jelena Glišić i Davor Garić. U publici su viđene i nekadašnje misice s ovom titulom Ivana Mišura, Ivana Delač, Mia Rkman, Mia Pojatina i Natalija Prica.

Ora Antonia Ivanišević

(FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL)

MISS UNIVERSE najprestižniji je izbor ljepote na svijetu s tradicijom dugom 69 godina čiji je vlasnik WME/IMG agencija, globalni lider u svijetu zabave, sporta, događanja, medija i mode. Pobjednica MISS UNIVERSE godinu dana živi u New Yorku i surađuje s raznim organizacijama za borbu protiv širenja HIV-a i borbi protiv AIDS-a, te postaje ambasadorica dobre volje pri UN-u. Izbor Miss Universe uživo ili putem snimke gleda više od milijardu ljudi u 180 zemalja svijeta.