Ostalo

Ovo slavonsko selo postalo je prava zagonetka!

Slavonsko selo Donja Bebrina već godinama je znanstvenicima prava zagonetka. Naime, nigdje u Hrvatskoj ne rađa se toliko blizanaca! Stanovnika je 400, a dvojki čak 30, što je gotovo četiri puta više nego u bilo kojem drugom mjestu. Ne zna se što je tome uzrok, a mještani su uvjereni da je svemu kumovala - dobra voda.

RTL
06.03.2012 17:27

Jedan par, dva, tri. Da ih krenemo redom tražiti po mjestu, pred kameru bi doveli petnaest parova blizanaca. Kad su se rodili Fran i Lovro, bilo je dvostruko razloga za slavlje. Tek tada je mama naslutila što se u Donjoj Bebrini događa.

U bebrinskoj školi sjedi samo 14 učenika, a Irena je već odgojila tri para blizanaca, koji su poseban materijal za školske anegdote.

Mjesto ima samo 400 stanovnika, a čak trideset blizanaca. Skoro četiri puta više nego u bilo kojem drugom mjestu u Hrvatskoj. A zašto je to tako? Da se točno zna, ne bi bilo toliko fora. Zabavnije je nagađati.

Ankica je itekako podebljala sve statistike mjesta. Prvo je rodila blizance, zatim dvije curice, a tad su na svijet, naravno istog dana, stigli Veronika, David i Gabrijel.

Seoski je kroničar proučavao spise i rodna stabla, i u zadnjih 150 godina nabrojao čak 68 pari.

Exkluziv Tabloid je već radio priču o festivalu blizanaca iz cijele Hrvatske, koji se prije koju godinu održao u Omišu. U Donjim Bebrinama festival imaju svakog dana. Bez obzira koji su razlozi, ljekovita blata, genetika, izvore ili gradske vodovode, Donja Bebrina mogla bi držati ključ, ili ključeve za spas nataliteta. Jer ovdje uglavnom sve dolazi u paru.