Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
blagdanska čarolija

Ovo su pravi zaljubljenici u božićnu bajku

Sigurni smo da ste siti i napiti i da jedino imate snage gledati u lampice na boru. Kako god da ste ga okitili, akteri naše sljedeće priče će vas blago posramiti. Oni su toliko zaluđeni Božićem, da ukrase za drvce skupljaju već godinama, a neki od njih skupljaju i račune za struju.

RTL/ 25.12.2013. u 17:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Božićna čarolija obično počinje s ukrašavanjem bora, a u domu primabalerine Mirne Sporiš i umjetnika Marija Mišea to je jedan poseban događaj. Ovi zaljubljenici u božićnu bajku, ukrase za drvce skupljaju gotovo cijeli život i baš svaka kuglica ima  posebnu priču.

"Otkad znam za sebe htjela sam nešto drukčije od svojih roditelja koji su imali dosadne srebrne ukrase. Tako da sam već kao mala počela skupljati..kad ću imati svoju obitelj imat ću bor po mojoj želji", kaže Mirna Sporiš.

Želja joj se ostvarila kad je upoznala Marija koji ukrase, kako kaže, skuplja gotovo od rođenja. Impozantna kolekcija sad broji više od 1000 neobičnih ukrasa.

"Svake godine napravimo neku selekciju, najdraže su uvijek na boru", priznaje Mario Miše.

No, odlučiti se za samo jednu najdražu gotovo je nemoguća misija, no malena mišica ovoj je obitelji posebno draga.

Bor od 3 i pol metra nije jednostavno okititi stoga ih itekako veseli što i najmlađa članica obitelji Marija dijeli njihovu strast.

No priča o ovim čarobnim ukrasima ne staje samo na kuglicama. Prvakinja baleta Hrvatskog Narodnog Kazališta  već dvadeset godina pleše u Orašaru, a upravo toliko dugo i skuplja te divne drvene ukrase.

"Prvog sam dobila od tate kad sam prvi put plesala u Orašaru davno, ta tradicija se nastavila sad ih imamo već jako puno, koji su vojnici i likovi", tvrdi Mirna.

I dok ste u njihovu čarobnu bajku zavirili zahvaljujući našim kamerama, u bajku obitelji Salaj mogu zaviriti svi koji se upute na velebno imanje u Čazmu.
Ondje vas čeka čak milijun i četiristo tisuća božićnih lampica svih vrsta i oblika ali brojna druga iznenađenja.

Njihovo imanje svijetli u tišini, no s druge strane velike bare kuće plešu. Svakog Božića na neku drugu pjesmu. No, najviše ih je plesalo na ovaj zarazni ritam.

A božićna je radost očito zarazna za sva živa bića, pa tako nije zaobišla niti životinjice diljem svijeta. Majmuni koji ukrašavaju bor, Djed Mraz koji ispunjava životinjske želje i maleni pingvini odjeveni u božićne kostime samo su dio čarolije.

Vjerujemo da su ove božićne priče otopile srce i najvećih Grinčeva među vama. Recesijski ili ne Božić bi barem taj jedan dan u godini trebao biti rezerviran za ljubav, obitelj i prijatelje. Stoga ostavite sve probleme iza sebe i uživajte u čaroliji barem ta 24 sata.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
sveprisutne posvuduše

Koja je definicija zanimanja starlete?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba