Play ponuda
Play ponuda
SLIJEDI JUBILARNO IZDANJE

Ovogodišnji Floraart posjetilo 150.000 ljudi

Tijekom izložbe svakodnevno se održavao zabavni program, bila je organizirana i prigodna prodaja, a za djecu su svakodnevno bile organizirane predstave.

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
RTL/ 2.6.2014. u 7:19
Play ponuda

ZAGREB - Međunarodna vrtna izložba "Floraart" zatvorena je u nedjelju na zagrebačkom Bundeku, a u pet dana održavanja tu je 49. po redu izložbu razgledalo oko 150.000 posjetitelja.

"Apsolutno sam zadovoljan ovogodišnjim Floraartom", istaknuo je IgorToljan, direktor Zrinjevca - podružnice Zagrebačkog holdinga koja je organizirala izložbu.

Najavio je da već od danas kreću u pripremu 50. jubilarnog "Floraarta", koji će se održati za godinu dana, također oko Dana grada Zagreba na Bundeku, ali na puno većem izložbenom prostoru i s puno više izlagača. "Iduće godine napravit ćemo iskorak, bit će veličanstveno s puno iznenađenja, jer to zaslužuju Zagreb i Hrvatska", najavio je Toljan u izjavi Hini.

Na ovogodišnjem "Floraartu", koji se na Bundeku održavao od 28. svibnja do 1. lipnja, predstavilo se 149 hrvatskih i 11 stranih izlagača iz sedam zemalja - Francuske, Slovenije, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke i SAD-a. Ulaz na izložbu bio je besplatan. Na više od 30 hektara otvorenog prostora i tri tisuće četvornih metara zatvorenog prostora posjetitelji su mogli razgledati izložbu ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstava za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenja, umjetnog cvijeća, ukrasne keramike, itd.

Tijekom izložbe svakodnevno se održavao zabavni program, bila je organizirana i prigodna prodaja, a za djecu su svakodnevno bile organizirane predstave. Održano je i tradicionalno natjecanje "Hrvatski KUP - florista" i natjecanje srednjih poljoprivrednih škola te proglašeni i nagrađeni pobjednici. Održana su i predavanja, prezentacije, kreativne radionice.

Zagrebački gradonačelnik MilanBandić uručio je u palači Dverce nagrade pobjednicima natječaja "Uljepšajmo naš Zagreb" za najbolje uređene gradske i druge površine i objekte, a nagrade su bile uručene i najboljim izlagačima na "Floraartu".

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
i njoj se raspala veza

LJUBAVNI ŽIVOT SILVIJE DVORNIK! Njezina majka filmskog je kritičara krajem rujna još uvijek zvala zetom!

Play ponuda

Više s weba