Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
INSEKTI KAO KUĆNI LJUBIMCI?

Ovom je čovjeku jedina misija - spašavanje muha!

Godinama je koristio sve svoje stručno znanje kako bi istrijebio navodno beskorisne i dosadne kukce. No, odjednom je shvatio da čini krivo - i sada je uglednom njemačkom znanstveniku jedina misija - spašavanje muha. Priča je otišla toliko daleko da je stanovnike jednog njemačkog sela uspio nagovoriti da drže muhe kao kućne ljubimce.

RTL/ 11.7.2013. u 18:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ruku na srce - nije Barack Obama jedini koji se na ovakav način rješava dosadnih kukaca. Ali, za savjesnog doktora Reckhausa - ovo je ravno ubojstvu!

Image
Foto:
ImageTo se pita čovjek koji je godinama radio za tvrtku koja proizvodi pesticide. Ali savjest mu nije dala mira, dobro je promislio i sada poziva društvo da se s poštovanjem odnosi prema zujavim bićima.

"Znam da su me svi u početku ismijavali, ali uvjeren sam da će taj smijeh biti kratkog vijeka", kazao je doktor.

Ne samo da je podsmijeh prestao, nego je ovaj Nijemac probuđene savjesti oko sebe okupio cijeli niz sljedbenika.

"Insekte smo proučavali u detalje, znali sve o našim proizvodima, ali nikada si nismo postavili jedno pitanje: Možemo li ih istodobno spasiti?", upitao se znanstvenik Hans-Dietrich Reckhaus.

Njegova je opsesija prerasla u epidemiju. Projektom "Spasimo muhe u Deppendorfu" pokrenuo je cijelo selo. Tako više nije neobično na njemačkim aerodromima sresti putnike koji na godišnji odmor vode svoje nove kućne ljubimce.

Genocid muha rastužuje i njemačku učiteljicu Andreu Meier, koja je svoje učenike potaknula da posvoje i vode brigu o jednom letećem zujavcu.

I oni imaju svoju misiju. Organiziraju tribine i koncerte, i to sve kako bi ljudima poručili da i insekti zaslužuju prirodnu smrt. Ma koliko dosadni bili.   

RTL/ 11.7.2013. u 18:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zgodna mama!

HANA HULJIĆ GRAŠO PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON PORODA! U društvu roditelja blistala u jednostavnoj narančastoj haljini

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba