Play ponuda
Play ponuda
Neobično prijateljstvo

Pas i magarac koji ne mogu jedno bez drugog

Trikovi kućnih ljubimaca na dalmatinskom kršu nisu novost, ali kada vidite psa kako jaše magarca ili, ako vam draže, tovara, e to je vrijedno pažnje. Kako su se Soko i Roki sprijateljili i podnose li zvjezdani status u svom selu – doznajte u nastavku teksta i video – prilogu.

RTL/ 18.7.2014. u 18:15
Play ponuda

Priroda, zelenilo i čisti zrak bili su glavni aduti promidžbe Prugova malog sela u općini Klis dok se nisu pojavili Soko i Roki.

"Kada stranci ovdje vide tovara već stanu, a kad vide tovara i psa onda je gotovo onda stanu i auti i atotobusi, stane sve, svi istovremenu naprave pauzu."

Tako je, glavne zvijezde Prugova su magarac Soko i pas Roki. Kao u nekoj basni ili crtanom filmu ove dvije životinje su nerazdvojni prijatelji. Roki ima 10 mjeseci dok je Soko znatno stariji – ima punih 30 godina.

"Kao mali sam ga mazio, a uzeo sam magare jer volim beštije, šta da vam kažem'', komentira vlasnik zanimljivih životinja, Petar Jurić.

Veseli duo uvijek je zajedno, a Rokiju je najdraže kada od dugih šetnji može uhvatiti predah na svom prijatelju Soki. Dresura ovog trika nije bila potrebna jer Petar kaže, to su pametne životinje i znaju što hoće.

"Ne mogu jedan bez drugoga, ako se ne vide svaki dan to je ajme, ako ne skoči jedan put na njega – znaš ono – guštaju, ponjuše se."

Ponosan je Petar na svoje ljubimce, a pogotovo kada zainteresirani prolaznici zastanu i naprave pokoju fotografiju za uspomenu. Najbolji prijatelji su uvijek na livadi gdje uživaju bez granica. Njihov vlasnik također je i vjerni torcidaš, pa pas Roki nerijetko oko vrata nosi Hajdukov šal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

No za glavnu atrakciju u Prugovu treba puno ljubavi, njege ali i hrane, i iako je u teškoj financijskoj situaciji svojim ljubimcima sve priušti, pa nije ni čudno da mu tu ljubav vraćaju.

I dok je Petar Rokiju prvi vlasnik, kod magarca Soke to nije slučaj.

"Promijenio je tri gazde prije mene, ali više neće", tvrdi Petar: ''Sviđa mu se i gotovo!''

A sviđa se i mještanima Prugova jer od kad su se pojavili magarac i pas sve je živnulo, ponude za gostovanja ovoga dua dolaze sa svih strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
ISCRPLJENI OD VIROZE

Martina i Ismael opet bolesni pa on donio važnu odluku: 'Ne možemo tako dalje'

"Znate su me u Lovreč iza Bijorina, a vidjet ćemo što će biti od toga.''

Napravit će Petar pravu malu truneju sa svojim ljubimcima i uveseljavati prolaznike, a što se tiče Rokija i Soke – njima je svejedno, bitno da su zajedno. 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
impresivne... brojke

Najbujnije grudi Sesveta! Marija Meglaj prava je Instagram senzacija

Play ponuda

Više s weba