Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ZAVRŠIO 180. OKTOBERFEST

Pivopije ispile 6,7 milijuna litara omiljenog pića!

Podrijetlo svečanosti piva, Oktoberfesta, datira od 12. listopada 1810. kada je u Muenchenu povodom vjenčanja bavarskog princa Ludwiga s Therese von Sachsen Theresienwese organizirano veliko narodno veselje.

Image
Foto: AP Images
RTL/Hina/ 6.10.2013. u 20:12
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Oktoberfest 2013., svečanost piva u Muenchenu, privukao je na jug Njemačke oko 6,4 milijuna posjetitelja, podjednako kao i prošle godine, objavili su organizatori.

Sudionici, koji su ove godine slavili 180. izdanje najveće narodne svečanosti na svijetu, ispili su 6,7 milijuna litara piva u 16 dana Oktoberfesta, precizira se u priopćenju.

Posjetitelji su pojeli ukupno 114 volova i 58 teleta uz ostale specijalitete poput pečenih kobasica, šunke i ostalih suhomesnatih delicija.

Tri lanca restorana prvi su puta u povijesti Oktoberfesta nudili veganske proizvode.

Broj osoba koje su trebale medicinsku pomoć bio je manji za oko 20 posto (7.551 slučaj), od kojih 638 trovanja hranom i porezotina staklom, objavili su medicinski izvori.

Policija je intervenirala 2031 put, što je također nepromijenjen podatak u odnosu na 2012. godinu.

Podrijetlo svečanosti piva, Oktoberfesta, datira od 12. listopada 1810. kada je u Muenchenu povodom vjenčanja bavarskog princa Ludwiga s Therese von Sachsen Theresienwese organizirano veliko narodno veselje. Kasnije je održavanje festivala pomaknuto u rujan kada je vrijeme u Bavarskoj ljepše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ISPALA MU GUZA

Bik matadoru poderao hlače

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba