Ostalo

Playboy objavio prvu fotografiju muslimanke u hidžabu: 'Za ljude koji riskiraju sve da rade ono što vole'

Novinarka porijeklom iz Libanona ističe da je njezin cilj postati prva televizijska najavljivačica u hidžabu na nekoj američkoj komercijalnoj televiziji.

HINA
28.09.2016 11:33

Časopis Playboy, čiji su zaštitni znak ne tako davno bile zečice i meka pornografija, prvi je put objavio fotografiju muslimanke u hidžabu čime je izazvao i pohvale i kritike.

Američka novinarka Noor Tagouri gošća je listopadskog izdanja u seriji posvećenoj ljudima"koji riskiraju sve - čak i život - da rade ono što vole".

Tagouri, 22-godišnja novinarka koja radiza videomrežu vijesti Newsy, fotografiana je u crnoj kožnoj jakni, trapericama, tenisicama i s hidžabom, šalom koji pokriva glavu, a predstavljena je kao aktivistica koja ide ravno naprijed.

Novinarka porijeklom iz Libanona ističe da je njezin cilj postati prva televizijska najavljivačica u "hidžabu" na nekoj američkoj komercijalnoj televiziji. Otkriva da se morala boriti kao muslimanka dok je odrastala u Sjedinjenim Država, a ta borba ju je ojačala da napreduje u karijeri.

Njezinupričuu Playboyu, časopisu kojise ranije ove godine odrekao golih ljepotica u nastojanju da osvoji širu publiku, mnogi su pohvalili kao dobar potezčasopisa u njegovu razvoju.

No drugi su napali mladu ženu što je pristala dati intervju za časopis "Playboy koji je sinonim za pronografiju", kako piše portalThe Muslim Vibe te dodaje "Taj je časopis deseteljćima bio u prvoj liniji kampanje seksualizacije žene, pretvaranja žene u objekt, u robu".