Ostalo

Zavirite kako nam je bilo na Top.HR-u i saznajte tko su bili najuspješniji glazbenici u protekloj godini!

Treću godinu zaredom održana je dodjela Top.HR Music Awards u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a. U nastavku saznajte tko su glazbenici koji su ove godine slavili i što je sve obilježilo svečanu dodjelu

Ana Zgrebec
12.03.2022 20:30

Gibonni , Matija Cvek , Albina , Silente , Dalmatino , Tonči Huljić - samo su neki koji su se okrunili titulom najuspješnijih glazbenika u protekloj godini na najiščekivanijoj ovogodišnjoj dodjeli - Top.hr Music Awards .

"Drago mi je, normalno, pjesma je bila puno u eteru znači da su je voljeli radio urednici. Znaš kad si mlađi, onda ti znači što su te otkrili, a poslije znači što te nisu pokrili", rekao je Gibonni, koji je ukategoriji najizvođenija pjesma godine uvjerljivo je slavio s pjesmomKiša (Z'naab)"

VIDEO

"Nisam netko tko pretjerano ganja nagrade i tko teži nagradama, ali sigurno me ovo razveselio", rekao je Matija Cvek , koji je osvojio nagrau zamuškog izvođača godine.

Sretan i ponosan bio je i naš najnagrađivaniji glazbenik i skladatelj Tonči Huljić koji je došao sa suprugom Vjekoslavom . U plavoj haljini i odijelu budući baka i djed prvi put su se pojavili na druženju nakon vjenčanja kćeri Hane i Petra Graše. Tonči Huljić dobio je nagradu za najprodavaniji album Inamorana".

"Hrvatskaje zemlja koja je prenagrađivana, premali smo za ovoliki broj nagrada. A onda smo opet premali da ja dobivam ovoliki broj nagrada", rekao je Tonči.

A da se upornost i trud isplati dokazuje grupa Dalmatino koja je nedavno održala tri rasprodana koncerta u dvorani Lisinski, a pjesma 'Refužo' proglašenaje streaming singlom godine.

Gibonni

Izvor: Bojan Zibar i Mario Poje

"Nama je drago da nakon dvadesetgodina napokon dobivamo neke nagrade. Prije svega hvala publici, mi ne bi postojali da nema publike", rekao je dvojac iz Dalmatina.

Upravo je publika ta koja je napunila zagrebački klub Mint. Prošlogodišnji hitovi, ali i neke bezvremenske pjesme rasplesale su obožavatelje. Uživati se moglo i u performansima na svili, a jedan od nastupa bio je posvećen nedavno preminulom Akiju Rahimovskom .

Nagrade su se dijelile u 11 kategorija, a njih dvije dobila je Albina i to za novo lice godine te ženskog izvođača.

"Mislim da je svaka nominacija sama po sebi nekakvo priznanje jer kad to netko uzme u obzir znači da prati tvoj rad", rekla je naša glazbenica.

Osim naših glazbenika, nagrade su se dijelile i za one inozemne. Najprodavaniji album imao je Iron Maiden, a najslušaniji izvođač i ove godine je pjevačica kosovskih korijena Dua Lipa. No najveće diskografsko priznanje za doprinos i 30 godina diskografskih dostignuća dobila je Vanna .

Tonči i Vjekoslava Huljić

Izvor: Bojan Zibar i Mario Poje

"Ova nagrada ima trigodine tradicije, ja imam 30 tako da mi je drago da smo se sreli negdje još dok sam pri snazi", rekla je.

Posebnost ovogodišnje dodjele je ta što je bila u znaku žena koje su obilježile diskografiju. Tim povodom na pozornici su hitove izvele Tereza Kesovija , grupa Meritas , Vanna , hitmejkerica Alka Vuica , jedina pobjednica Eurosonga Emilija Kokić i ovogodišnja predstavnica Mia Dimšić , dok su hitovi Vjekoslave Huljić izvedeni u instrumentalnoj verziji.

"Važnost nagrade je što se ona temelji na vrlo objektivnim kriterijima, prema podacima o emitiranju u RH, fizičkoj prodaji i broju strimova", rekla je Maja Vidmar Klarić iz HDU-a.

Finalnu dodjelu glazbenih nagrada kao i svake godine do sada vodila je Ana Radišić .

Maja Vidmar Klarić i Ana Radišić

Izvor: Bojan Zibar i Mario Poje

"Protekle dvije godine su bile zaista poprilično izazovne za naše glazbenike i nisu bile nimalo jednostavne, a oni su sa svojom kreativnosti uljepšavali naše dane", rekla je.

Nakon prošlogodišnje svečanosti u dva studija, treća dodjela Top.HR music Awardsa vratila se u punom sjaju među publiku. A glazba je upravo tu da nas spaja i baš zato u njoj treba uživati svaki dan.