Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
a oni mu dali svoje glasove

Pobuna u Špičkovini: Premijer razbjesnio maleno zagorsko selo!

U naletu bijesa, premijer se u svojem govoru obrušio na mještane Vukovine i Špičkovine, ne razmišljajući da tako nekoga vrijeđa. Mi smo se zaputili u Špičkovinu. Mjesto koje je većinski glasovalo za njega, duboko je razočarano.

RTL/ 19.3.2013. u 17:56
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tabla se nakrivila, ali ostalo u ovom selu funkcionira kako treba. Jer ovo je Špičkovina - malo zagorsko selo. Do jučer je za njega možda znao samo slučajni prolaznik, ali se zato premijer Zoran Milanović pobrinuo da Špičkovina odjednom postane poznatija od obližnjeg Kumrovca ili Velikog Trgovišća.

"Špičkovina je bila poznata kao bogato mjesto. Tu je bio rudnik, izvor ogrjeva", kazao je mještanin  Tomo Maček.

Nije ovo 'tamo neka Špičkovina' nego mjesto s 858 stanovnika i stanovnice. Nalazi se na cesti između Zaboka i Bedekovčine. Ponose se Špičkovani i Špičkovanke svojim vatrogasnim društvom. I svi napamet znaju sve o porijeklu imena.

"Imao je moj tata knjigu od jednog velečasnog da se Špičkovina zove po grofu Špičku", pojasnila je mještanka Branka.

Koliko je poznato, Špičkovina nije dala niti jednog profesora povijesti, ali su ovdje odrasle generacije vrijednih poljoprivrednika i obrtnika.

Po ovim je bregima trčkarao i premijerov stranački kolega,  ministar Siniša Hajdaš Dončić, koji je rođen u mjestu dva kilometra od Špičkovine.

Stanovnici i stanovnice Špičkovine ponose se što su već 80-ih godina prošlog stoljeća u selu napravili pločnik, a deset godina poslije uveli i plin. Svjesni su da je ime sela dvoznačno, ali ih do sada nitko nije javno ismijavao.

Mještani se ne bave analizom finskih građanskih ratova. Nije ih oduševila ni slava koju im je donijela premijerova nepromišljena izjava, koju je danas pokušao omekšati kazavši da je namjerno izabrano naselje koje mu je na prošli izborima dalo podršku.

"Neka dođe, pa neka vidi gdje je ta Špičkovina kad ju je već spomenuo", poručila je ponosna Špičkovanka Ljubica.

Imaju ovi ljudi pametnijeg posla. Treba ratovati s recesijom.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nadamo se da čovjek nije doživio srčani

Ako nije na fejsu, nije se dogodilo: poseksali se u live streamu pa tagirao djevojčinog oca

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba