Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
dvaput viši od kipa slobode

Počinje gradnja najvišeg kipa na svijetu!

Djelo koje prikazuje Sardara Patela, heroja nezavisnosti Indije, također zvanog 'čeličnim čovjekom', trebalo bi doseći 182 metra visine i biti podignuto na otoku u rijeci u saveznoj državi Gujarat.

Image
RTL/ 31.10.2013. u 14:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gradnja najvišeg kipa na svijetu počinje u četvrtak u Indiji, a njegovi promotori predviđaju da će biti dvaput viši od Kipa slobode.

Djelo koje prikazuje SardaraPatela, heroja nezavisnosti Indije, također zvanog "čeličnim čovjekom", trebalo bi doseći 182 metra visine i biti podignuto na otoku u rijeci u saveznoj državi Gujarat. Kad bude dovršen, spomenik bi trebao biti četiri puta više od kipa Isusa Krista u Rio de Janeiru.

Organizatori su najavili da će kip biti izgrađen od metalnog otpada, odnosno poljoprivrednih alata indijskih seljaka. "Ne želimo bilo kakav metalni komad, želimo komade koji dolaze od oruđa korištenog u radu seljaka", kazao je glavni zagovornik projekta Narendra Modi, visoki dužnosnik hinduističke nacionalističke stranke Bharatiya Janata.

Kad je projekt pokrenuo u lipnju, Modi je zatražio od poljoprivrednika da daruju komad metala za taj "Kip jedinstva".

Dužnosnici države Gujarat počeli su obilaziti 700.000 sela u čitavoj Indiji kako bi skupili komade od kojih će izgraditi kip.

Troškovi projekta procjenjuju se na 25 milijardi rupija (300 milijuna dolara) financiranih iz javnih fondova i darova, prema vlastima te savezne države.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
JOŠ UVIJEK JE PITAJU ZA NJEGA

Alex o Borisu: 'Kako bi mi slomio srce? Pa ja sam njega godinama odbijala, a ne obrnuto'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba