Play ponuda
Play ponuda
veličanstvene papige

Podržala ga i prva dama: Nenad Sovilj predstavio najnoviju kolekciju nakita 'ALEKSANDAR'

Nenad Sovilj predstavio najnoviju kolekciju nakita 'ALEKSANDAR' inspiriranu veličanstvenim papigama u kojoj uz već prepoznatljive vrhunske materijale po prvi puta upotrebljava i pravo perje egzotičnih ptica.

Image
Foto: Mladen Šarić
PR/Tabloid.hr/ 6.7.2021. u 10:00
Play ponuda

Koliko smo u životu slobodni da raširimo svoja krila u potpunosti? Kočimo li se u tome svjesno ili nesvjesno, zauzdani onime što (si) govorimo ili onime što (nam) govore? 

Krila, kao dio vlastitog tijela, i iskustvo koje omogućuju od davnina uzdižu bića koja ih imaju do najviših razina postojanja, bilo fizičke bilo metafizičke.

Image
Foto: Mladen Šarić
Image
Mladen Šarić

(FOTO: Mladen Šarić)

Šesnaesta po redu Soviljeva kolekcija, pod nazivom 'Aleksandar', svojom formom veliča skupinu takvih jednih inteligentnih bića, papiga, i to onih prvih donesenih na europsko tlo, točnije u antičku Grčku, kao kolijevku demokratske tradicije utemeljene na ideji slobodnog pojedinca.

Papige su bića koja su u suživotu sa čovjekom zauzdana krletkom i često skupljenih krila, ali također društvena bića, bića jata koja su zbog ljubavi koju su sposobne dati i primiti odlučile ostati, ne odletjeti. Također, papige su prekrasni krilati glasnici koji reflektiraju naše riječi, pa stoga simboliziraju i uče nas ideji o moći riječi u kreiranju naše stvarnosti.

Image
Foto: Mladen Šarić
Image
Mladen Šarić

(FOTO: Mladen Šarić)

U kolekciji 'Aleksandar' dizajner Nenad Sovilj po prvi puta upotrebljava pravo perje egzotičnih ptica. Od materijala prisutni su još smola, zlato, srebro i razno drago kamenje koji, uz perje, kolekciju čine izrazito obojanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Kolekcija se sastoji od raznih formi ogrlica, narukvica, medaljona, naušnica i prstenja.

Prezentacija kolekcije održana je u hotelu Esplanade Zagreb. Za 'zelenu scenografiju' prezentacije zaslužan je kreativni tim zagrebačke craft cvjećarnice ĐARDIN, a okupljeni su uživali u biranim Stina vinima.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
najbolje kuharice amaterke

Petra i Filipa otkrivaju nam svoje planove nakon pobjede u 'Tri, dva, jedan - kuhaj': otvaraju li restoran?

Play ponuda

Više s weba