Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
OBJEŠEN ZA GORUĆE UŽE

Pogledajte čudo koje prije Andreja nije napravio nitko!

Zavezan u posebnu košulju i naglavačke obješen za goruće uže, riječki iluzionist Andrej Škedel napravio je čudo kakvo prije njega u Hrvatskoj nije napravio nitko. Popularnim Houdinijevim bijegom koji je trajao tri minute publiku na Korzu je šokirao, a potom svojim showom 'Omađijaj me' nasmijao do suza.

RTL/ 27.9.2013. u 18:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uz pljesak počela je iluzija Andrejeva života. Krv mu je šiknula u glavu jer je u tzv. luđačkoj košulji i samo jednom nogom vezan za uže koje gori. Visi na 25 metara ali uspijeva se osloboditi.

"To vam je jednostavno strašno, tu sve udove gubite polako, gubite osjećaj, gubite kontrolu. Ja se recimo oslobodit od luđačke košulje mogu lako na podu ali nakon dvije minute putovanja samo do gore naopako viseći to postane strašno teško, još dezorijentiran", ispričao nam je iluzionist Andrej Škedel.

Spektakularno odvezivanje prije njega u Hrvatskoj nije napravio nitko, a za opasan trik u kojemu ga jedna greška može stajati života nije imao probu. Doći na vrh robne kuće bio je tek prvi dio problema.

"Sad je došao još jedan teži dio posla, a to je popenjat se na Robnu kuću, kad sam vidio onaj plamen, kad sam se koncentriro, a jedan špag je već puknuo na kojem sam visio, znači osto sam na jednom špagu koji je cvrčao", dodao je.

Kada se dokopao čvrstog tla pod nogama, pozdravio je šokiranu publiku.

Nitko 'ne kuži' njegove trikove jer ih vježba od sedme godine života, od kada mu je tata pokazao jedan trik sa špilom karata. Danas ih izvodi beskrajno mnogo.

S nekoliko najatraktivnijih trikova sinoć je omađijao Riječane, a baš tako, 'Omađijaj me' zove se i njegov iluzionistički show 'Običnom smrtniku' potpuno nedokučiv. Bilo da se radi o igri lopticama... ili neobjašnjivom spajanju prerezanog užeta...

Vrhunac je trik sa sandukom. Zavezanih ruku, zatvoren u vreću, poklopljen i vezan lancima. Zgodna asistentica u bijelom, sekunda čarolije i u trenu šok...

"Jednostavno ta čarolija, taj smijeh, taj feedback publike, taj odnos znači između smijeha i onog kako, znači to je jedina umjetnost gdje je zapravo kombinacija užitka i nervoze istovremeno i to je nekakav čudan osjećaj koji nisam u ničem drugome doživio i eto to mene veseli".

Čarolija je njegov život,i tvrdi - najbolji trikovi tek dolaze. Što reći na kraju osim da je Rijeku preplavila - čista magija.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
62. Festival zabavne glazbe Split

Danijela u bijelom, Lille nikad nije pokazala manje, zapjevao i Grdović: Cijela estrada na Splitskom festivalu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba