Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
život u svemirskom laboratoriju

Pogledajte kako izgleda šišanje u svemiru

Kormilo ISS-a preuzeo je Chris Hadfield koji je tako postao prvi Kanađanin koji zapovijeda ovim golemim svemirskim laboratorijem. Osim toga, Hadfield je i prava senzacija na društvenim mrežama, a često objavljuje kako izgleda život u orbiti.

Image
Foto: Youtube/screenshot
S.M./Hina/ 15.3.2013. u 9:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dio posade Međunarodne svemirske stanice (ISS), dva Rusa i jedan Amerikanac, ostat će još jedan dan u svemiru jer im loše vrijeme u stepama Kazahstana ne dopušta da se u petak spuste na Zemlju, objavila je ruska svemirska agencija Roskosmos.

Kevin Ford iz NASA-e i ruski kozmonauti Oleg Novicki i JevgenijTarelkin od listopada 2012. borave na ISS-u, 100 milijardi dolara vrijednom laboratoriju koji leti oko 400 kilometara nad Zemljom.

Magla i ledena kiša u Kazahstanu spriječili su polijetanje helikoptera kojima se prihvatna ekipa transportira na mjesto slijetanja transportnog modula.

U očekivanju odlaska svojih kolega na Zemlju, kormilo ISS-a preuzima ChrisHadfield koji je tako postao prvi Kanađanin koji zapovijeda ISS-om. To je tek drugi put u 12-godišnjoj povijesti ISS-a, projekta u kojem sudjeluje 15 država, da je zapovjedništvo preuzeo netko tko nije Rus ili Amerikanac.

Hadfield je i prava senzacija na društvenim mrežama. Naime, redovito objavljuje što se događa i kako izgleda život u ovom golemom svemirskom laboratoriju. Između ostalog, objasnio je kakav okus ima hrana u svemiru te kako izgleda šišanje u beztežinskom stanju.

Hadfiled je jedan od bazične tročlane posade koja će održavati ISS i krajem mjeseca dočekati Amerikanca Chrisa Cassidya i Ruse PavelaVinogradova i AleksandraMisurkina koji bi trebali stići na ISS krajem ožujka.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
za rtl.hr

Božo Pavlić: 'Još u pubertetu sam shvatio tko sam, a dečko i obitelj su moja najveća podrška'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba