Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
snimke iz svemira

Pogledajte kako je tinejdžer posramio NASA-u!

Britanski tinejdžer potrošio je oko 40-ak sati i ukupno 200 funti radeći na uređaju koji se sastoji od Canona A570 u kutiji s GPS-om, radijom i mikroprocesorom. Produkt njegovog pothvata su impresivne slike iz svemira kakvih se ne bi posramila ni NASA.

Image
S.K./ 10.9.2012. u 9:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Britanski tinejdžer Adam Cudworth kupio je poslovnu kameru za samo 30 funti na eBayu, napravio poseban uređaj i poslao sve to u svemir golemim balonom. Produkt njegovog pothvata su impresivne slike iz svemira.

Naime, 19-godišnjak je potrošio oko 40-ak sati i ukupno 200 funti radeći na uređaju koji se sastoji od Canona A570 u kutiji s GPS-om, radijom i mikroprocesorom.

Sve je to poslao u visine na balonu, koji je dosegao impresivnu visinu od 33.000 metara.

Adam, koji naglašava kako mu je ovo samo hobi, pratio je putanju svoje kamere putem GPS-a. Balon se srušio 50-ak kilometara od njegovog doma, a rezultat ove njegove akcije su snimke kakvih se ne bi posramila ni NASA.

"Htio sam si postaviti izazov, no zapanjen sam rezultatima. Vidio sam čovjeka koji je prije par godina učinio sličnu stvar, a ja sam to samo htio ponovno učiniti, ali na bolji način", prepričao je tinejdžer.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
popularna djevojka

Ovo je ista osoba? Splitska influencerica Ela Jerković podvrgnula se brojnim operacijama, evo kako je izgledala prije

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba