Ostalo

Pogledajte kako je tinejdžer posramio NASA-u!

Britanski tinejdžer potrošio je oko 40-ak sati i ukupno 200 funti radeći na uređaju koji se sastoji od Canona A570 u kutiji s GPS-om, radijom i mikroprocesorom. Produkt njegovog pothvata su impresivne slike iz svemira kakvih se ne bi posramila ni NASA.

S.K.
10.09.2012 09:51

Britanski tinejdžer Adam Cudworth kupio je poslovnu kameru za samo 30 funti na eBayu , napravio poseban uređaj i poslao sve to u svemir golemim balonom. Produkt njegovog pothvata su impresivne slike iz svemira.

Naime, 19-godišnjak je potrošio oko 40-ak sati i ukupno 200 funti radeći na uređaju koji se sastoji od Canona A570 u kutiji s GPS-om, radijom i mikroprocesorom.

Sve je to poslao u visine na balonu, koji je dosegao impresivnu visinu od 33.000 metara.

Adam, koji naglašava kako mu je ovo samo hobi, pratio je putanju svoje kamere putem GPS-a. Balon se srušio 50-ak kilometara od njegovog doma, a rezultat ove njegove akcije su snimke kakvih se ne bi posramila ni NASA .

"Htio sam si postaviti izazov, no zapanjen sam rezultatima. Vidio sam čovjeka koji je prije par godina učinio sličnu stvar, a ja sam to samo htio ponovno učiniti, ali na bolji način", prepričao je tinejdžer.