Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
divno!

Pogledajte maestranu premijeru 'Ljepotice i zvijeri': Vanda Winter blistala u glavnoj ulozi!

Hit mjuzikl premijerno je postavljen u subotu u Lisinskom

Hina/ 27.9.2022. u 17:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mjuzikl "Ljepotica i zvijer" kazališta Komedije, premijerno postavljen u subotu u Lisinskom, apsolutni je trijumf umjetničke vizije redatelja i koreografa Lea Mujića u spektakularno postavljenoj, vizualno i interpretativno raskošnoj adaptaciji slavne Disneyeve animirane bajke.

Dokazuju to i reakcije premijerne publike, koja je dvoipolsatnu glazbeno-scensku gozbu ispunjenu aplauzom i ovacijama pozdravila na nogama i uz ekstatičnu završnu kakofoniju oduševljenja za soliste, umjetničke ansamble i autorski tim.

Unatoč problemima sa zvukom, koji je pucketao i povremeno se gubio te Zvijer ostavio bez glasa u jednoj cijeloj sceni, slavni brodvejski mjuzikl nastao prema istoimenu Disneyevu animiranu filmu u Komedijinoj je produkciji zaživio na pozornici Lisinskog kao veličanstvena glazbena fantazija puna ekscentričnih likova, senzacionalnih kostima i impozantno oblikovane scenografije, ekstravagantno zamišljena i impresivno izvedena.

Priča je poznata: Ljepotica je dobra i plemenita djevojka koja živi s ocem izumiteljem u selu gdje ih svi smatraju čudacima. Jednoga dana, Maurice zaluta u šumi te, bježeći od vukova, spas pronađe u začaranome dvorcu. Tamo upoznaje šaroliku paletu čudnovatih likova: tu su kandelabar, ura, peruška, čajnik, šalica i mnogi drugi, a svi oni – govore i kreću se. Međutim, gospodar dvorca, strašna Zvijer, bijesan zbog toga upada, baca Mauricea u tamnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ljepotica ga pođe tražiti te, našavši oca zatočenog, zamoli Zvijer da radije uzme nju. To je otponac koji stanovnike dvorca ujedinjuje u nakani da navedu Zvijer i Ljepoticu da se zaljube jedno u drugo, jer samo to može skinuti kletvu koja je lijepoga ohologa princa pretvorila u životinju, a sve ostale u predmete. Vrijeme im ističe, a ne treba zanemariti ni opasnost koju predstavlja seoski grubijan Gaston…

Na premijeri je u glavnim ulogama nastupio zvjezdani trolist Vanda Winter, Igor Drvenkar i Fabijan Pavao Medvešek kao Ljepotica, Zvijer i Gaston, impresivan glumačko-pjevački trio izvanredne sinergije na sceni, za što je zasigurno uvelike zaslužan besprijekorno oblikovan scenski pokret; dinamičan i maštovit, pa se glumci na trenutke čine kao oživljene verzije animacija.

Upravo se čita

Image
GLASAJTE U NAŠOJ ANKETI

ANKETA Što mislite koga su eksperti spojili u novoj sezoni 'Braka na prvu'?

Velik dio zapleta oslanja se na ludorije drskog kandelabra koji govori, a utjelovio ga je sjajan Dražen Bratulić. Gospođa Kamilica (Renata Sabljak), DinDon (Igor Mešin), Babette (Mila Elegović) i primadonna Grande Bocca (Vlatka Burić Dujmović) samo su dio brojnih pitoresknih protagonista ove predstave.

Njihova se šaljiva dijaloška podbadanja i solističke pjevne dionice izmjenjuju s impresivnim velikim ansambl brojevima u kojima sudjeluju Komedijin zbor i balet, poput možda najdojmljivije raskošne scene "Naša gošća si ti", s kan-kanom, stepanjem, slapstickom i fizičkim humorom, jedaćim priborom i tanjurima koji plešu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Plitku i široku koncertnu pozornicu Mujić je domišljato stavio u funkciju dinamične scenske igre, s odlično uklopljenim izmjenama čarobne scenografije Stefana Katunara, čija makabrično-začudna estetika u potpunosti opravdava bajkoviti predznak ove klasične priče. Apsolutno su veličanstveni i čarobni kostimi Manuele Paladin Šabanović.

Orkestrom, nenametljivo smještenim iza monokromatske scenografske šume, na premijeri je ravnao Krešimir Batinić. Kao problem se na ovoj pozornici pokazuje svjetlo, odnosno, odsustvo nadstroplja, pa su izvođači prečesto u mraku, što se Aleksandar Čavlek trudio nadoknaditi dostupnim efektima, no taj nedostatak svakako pokazuje da možda ne bi bila loša ideja predstavu igrati u samoj Komediji.

Problemima unatoč, "Ljepotica i zvijer" blistava je, bogata hit-produkcija, puna pozitivne energije i brodvejskoga glamura, u kojoj su Komedijini ansambli zasjali punim sjajem, a Leo Mujić još jednom pokazao virtuoznost svoje umjetničke vizije.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODUZETNA KREATIVKA

Kristina Mandarina ima novu karijeru: Objavljuje filmiće na OnlyFans stranici i naplaćuje 97,05 kn pretplate

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba