Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
vodič za pustolove

Pogledajte najbizarnija mjesta za život

Svijet je lopta šarena koja skriva brojne misterije,a za rubriku 'vjerovali ili ne' zasigurno je odabir najneobičnijih mjesta za stanovanje na svijetu. Jeste li uopće čuli za njih?

Image

Kinesko selo patuljaka jest zapravo komuna za umirovljene ljude niskog rasta koji su bili dijelom cirkuskih karavana.

S.K./ 20.12.2011. u 9:38
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Neka mjesta na svijetu značajna su zbog svojih stanovnika, dok druga pažnju privlače neobičnom lokacijom ili građevinama.

Selo Monowi u Sjedinjenim Američkim Državama zanimljivo je jer ima samo jednu stanovnicu, koja je ujedno sama sebi načelnica i sama sebi plaća porez.

Naime, selo je 1930. imalo oko 150 stanovnika, a do 2000. godine ta se brojka smanjila samo na bračni par Eiler. Kada joj je suprug preminuo, Rudy je postala šefica svoje mjesne zajednice i svake godine mora iznjedriti godišnji budžet Monowia.

Drugo na listi bizarnih mjesta za stanovanje jest takozvano filipinsko selo na štulama, čiji se stanovnici nazivaju 'morskim Romima', a hrane se isključivo onim što upecaju. Njihova jedina poveznica s kopnom je koraljna staza.

Rusija ima šahovsko selo, koje je osmislio predsjednik Kirsan Ilyumzhinov, dok u Indiji postoji selo blizanaca. Naime, u Kodinhiju postoji više od  250 registriranih parova blizanaca, a seljani tvrde kako je taj broj zapravo veći od 350 parova.

Manshiyat Naser nalazi se na periferiji Kaira, a popularno se naziva selom smeća. U njemu stanovnici nemaju ni pitku vodu ni struju, a preživljavaju sakupljajući i reciklirajući otpad.

Kinesko selo patuljaka jest zapravo komuna za umirovljene ljude niskog rasta koji su bili dijelom cirkuskih karavana, a najudaljenije selo na svijetu jest Tristan da Cunha.

Indonezijsko selo Margomulyaappear ne upotrebljava pamuk, iako on raste u izobilju na tom području, dok Australija ima podzemni grad Coober Pedy kako bi njegovi stanovnici izbjegli nepodnošljive pustinjske vrućine.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODUZETNA KREATIVKA

Kristina Mandarina ima novu karijeru: Objavljuje filmiće na OnlyFans stranici i naplaćuje 97,05 kn pretplate

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba