Play ponuda
Play ponuda
ŽIVOT JE MASKENBAL

Pogledajte najljepše karnevalske slike

Karnevalsko ludilo koje obilježava mjesec veljaču došlo je svome kraju. Kako su se zabavljale maškare kod nas, a kako one u svijetu, pogledajte u našem članku!

S.M./ 21.2.2012. u 17:25
Play ponuda

Najpoznatiji fašnik, onaj u Samoboru, nakon dva vikenda odlične zabave završava danas kada će krivac za sve nedaće u prošloj godini biti odveden na galge i spaljen uz spektakularni vatromet. Uz to, bit će održan finalni izbor najboljih pojedinačnih i grupnih maski.

U Rijeci je karneval završio još u nedjelju kada je rijeka maškara tekla Korzom, a ni kiša koja je povremeno padala nije uspjela ugasiti užarenu atmosferu koju je napravilo osam i pol tisuća maškara.

A karnevalska ludnica u Brazilu očito ne staje. Plesna groznica je Sambadromom brazilskog velegrada Rio de Janeira vladala i sinoć kada su brojne plesne škole sambe odmjerile snage u karnevalskoj povorci pred 78.000 gledatelja na tribinama i pred malim ekranima.

Tisuće kilometara od sambe u Rio de Janeiru, oko 30 različitih autohtonih i foklornih skupina okupili su se u ponedjeljak u La Pazu u Boliviji na svojoj verziji karnevala. Sudionici su plesali uz taktove tradicionalne glazbe noseći tradicionalne haljine kako bi odali počast Majci Zemlji.

Na ulicama grada Kölna u Njemačkoj okupilo se oko milijun ljudi u ponedjeljak na samom vrhuncu njihovog godišnjeg karnevala. Sudionici su nosili šarene haljine i razne maske, a parada je bila sastavljenja od gotovo 1000 izvođača koja je gradom hodala pet sati pretvarajući cijeli grad u spektakularan party.  

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
dugo se borio

Preminuo je glazbeni menadžer Boris Šuput. Maja se dirljivom objavom oprostila od tate

Play ponuda

Više s weba