Play ponuda
Play ponuda
'Pipl mast trast as'

Pogledajte najveće gafove svjetskih političara!

Na neobičan način Hrvatsku je darovala Wikipedija koja je na stranicama slavnih citata europskih država kao karakterističan za Hrvatsku navela 'Pipl mast trast as'. Srećom, ovaj je podatak uskoro uklonjen. Pogledajte tko se od svjetskih političara osramotio na sličan način!

RTL/ 2.7.2013. u 18:07
Play ponuda

Prvi dan članstva Hrvatske u Europskoj uniji, internetska enciklopedija Wikipedija nam je čestitala na originalan način. Naime, među sloganima koji obilježavaju pojedine zemlje, kraj Hrvatske je stajao 'Pipl mast trast as'.

Slava nesuđene europarlamentarke Ingrid Antičević Marinović nadmašila je sva očekivanja.

Svaka sličnost između ovih likova nadasve je slučajna. Kao što se i Wikipediji slučajno potkrala Ingridina verbalna epizoda. Čim su shvatili da to ipak nije citat po kojem Hrvate treba pamtiti, isti je promptno uklonjen.

No, nije naša Ingrid jedina politička sramota. Prije nje izredala se tu sva sila državničkih velikana. Bivšeg američkog predsjednika Georga Busha zvali su i kraljem gafova.

"Naši neprijatelji su inovativni i snalažljivi, kao i mi. Nikada ne prestaju razmišljati o novim načinima kako nauditi našoj državi i narodu, kao i mi", kazao je svojevremeno ovaj američki predsjednik.

Svoju porciju gafova odradio je i bivši talijanski premijer.

"Prenosim vam pozdrave od onog, samo malo kako se zove, kako se zove, onaj  malo zagoreni - Barack Obama", izjavio je jednom prilikom Silvio Berlusconi.   

A ni francuski premijer François Hollande nije prošao bez opakog crvenjenja. Evo što je rekao slijepoj paraolimpijki: "Oduševili ste nas. Supruga i ja smo vam mahali s tribina, no da, niste nas vidjeli”.

Eto, 'pipl mast trast as' da ipak nismo ništa ni veći ni manji čudaci od ostalih bjelosvjetskih velikih vođa.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
FASCINANTNE SNIMKE

Uživajte u pogledu na Zemlju uživo iz svemira!

Play ponuda

Više s weba