Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ruše guinnessov rekord

Pogledajte prekrasnu 'Božićnu priču' obitelji Salaj

U radionici čuda obitelji Salaj radi se punom parom jer treba postaviti milijun i četristo tisuća lampica, čak stotinu tisuća više nego prošle godine i učiniti sve da jednom uđu i u Guinnessovu knjigu rekorda! A čarolija koja je Hrvatsku proslavila u svijetu njezinim vlasnicima donijet će i ovog Božića račun od barem sedamdeset tisuća kuna!

RTL/ 4.12.2013. u 16:59
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zna medo gdje treba doći da bude viđen jer Mala Grabovnica kod Čazme u blagdansko vrijeme postaje najslikanije mjesto u Hrvatskoj. Skupilo se oko njega dosta ljudi jer ipak je on veliki medo.

"Evo spajam medvjeda pa bumo videli kak bu to bilo", kaže pomagač obitelji Salaj, Željko Šimek Deda dok u kolicima gura velikog medvjeda.

Mora biti dobro jer njegovih će dvjestotinjak lampica biti samo mali dio velike Božićne priče, koja se ovdje priča već trinaestu godinu.

I super to sve izgleda, ali možete misliti kako je to kad morate vlastitim rukama namontirati svaku od tih lampica, a ove godine će ih spojiti oko milijun i četristo tisuća.

A to nije lak posao, što najbolje zna šest zadrugara koji pomažu vlasnicima. Ako mislite da se nešto ovako veliko može raditi kampanjski, moglo bi vas iznenaditi da su radovi krenuli već u rujnu.

Čak 780 živih stabala i grmova imat će svoju aktivnu ulogu u svjetlećem showu.
Imat će klinci još koješta za vidjeti jer pajceki već veselo rokću, a pijetlovi dozivaju Božić.

Blagovat će se ovih dana kod Salajevih, koji ubrzo očekuju prve goste. Da bi vidjeli na kojem se prostoru odvija Božićna bajka, morali smo se popeti na čeku.

Procjenjuju da se lani lampicama uživo divilo oko 45 tisuća ljudi, a ove će godine Božićni ekspres posjetitelje dovoziti i sa zagrebačkog glavnog kolodvora. Čarolija će trajati do Nove godine.

l dok ćemo mi još kukati prepunih želudaca, ovdje će se samo nastaviti s poslom jer Uskrs će stići i prebrzo.

"Pripremamo i deset tisuća jaja koja svijetle, a to će biti nešto drukčije i skroz novi sadržaji, skroz drugačiji nego što je sada", kaže Zlatko Salaj, vlasnik imanja.

Rapsodija lampica posljednjih je godina obišla svijet preko najvećih novinskih agencija koje su izvještavale o čudu u Hrvatskoj. Ako se skupi dovoljno novca za dolazak zahtjevne komisije, mogli bi izvještavati i o još nečemu velikome.

Ove godine pokušat će srušiti i Guinnessov rekord. Da bi se on srušio, potrebno je upaliti preko pola milijuna lampica, a na ovom imanju trenutno ih svijetli milijun i četristo tisuća.

Ali Uskrs je još daleko, prvo treba svima uveseliti blagdane u prosincu. U petak će Božićna priča svijetliti svima, a ne samo premijerno vama. Ipak ona najsjanije izgleda i zvuči kad se sluša i gleda uživo.Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nije uvijek bilo lako

Ema Kovač za RTL.HR: Kako je prelijepa Čakovčanka do 26. godine osvojila Talijane, pokrenula vlastiti posao i našla savršenog dečka?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba