Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
sad sve mora srušiti

Pogledajte što je izgradio na vrhu nebodera!

Zhang Biqing, koji je očito patio od kompleksa više vrijednosti, odlučio je srušiti svoj penthouse i ondje posaditi drveće i zelenilo te postaviti goleme umjetne stijene koje će biti ukras novoj, puno većoj kući.

Image
RTL/Hina/ 13.8.2013. u 12:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Utjecajni Kinez koji je na vrhu nebodera u Pekingu sagradio vilu mora srušiti svoju "kulu u zraku", po odluci općinskih vlasti, kako prenosi AFP.

Zhang Biqing, bivši općinski vijećnik, kupio je 2007. stan od stotinjak četvornih metara na zadnjem katu tog nebodera s 26 katova.

Zhang, direktor tvrtke specijalizirane za tradicionalnu kinesku medicinu, koji je očito patio od kompleksa više vrijednosti, odlučio je srušiti svoj penthouse i ondje posaditi drveće i zelenilo te postaviti goleme umjetne stijene koje će biti ukras novoj, puno većoj kući.

Kako prenose kineski mediji, stanari zgrade su se više puta žalili na buku tijekom velikih radova koje je Zhang poduzeo i upozoravali na opasnost od narušavanja statike zgrade.

Ovom neobičnom graditeljskom pothvatu koji se prostire na više od tisuću četvornih metara, bila je posvećena reportaža kineske državne televizije CCTV-a, a u utorak je bio i tema komentara kineskih medija.

Općinske vlasti su nakon toga reagirale i dale vlasniku 15 dana za rušenje vile.

Kinezi, koji zbog visokih cijena teško dolaze do nekretnine, često se ljute zbog nezakonitih povlastica koje uživaju bogati i moćni pojedinci, osobito u graditeljskom sektoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
divan brak

Ove godine nisu u jacuzziju: Željko Bebek svojoj Ružici na prekrasan način čestitao jubilarnu godišnjicu braka

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba