Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
OSTAJE U ŠVICARSKOJ

Polanski će nositi elektronsku narukvicu

Polanski bi u kućni pritvor mogao biti pušten već u ponedjeljak. Moći će primati koga kod poželi i normalno komunicirati s vanjskim svijetom, no neće moći napustiti svoje imanje.

Image

roman polanski polanski

M.K.S./HINA/ 29.11.2009. u 14:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

ZUERICH - Radovi su počeli ovog vikenda u švicarskom zimskom boravištu Romana Polanskog u Gstaadu radi postavljanja elektronskog sustava nadzora predviđena nakon njegova uvjetnog oslobađanja, piše nedjeljni tjednik Sonntags Zeitung.

Redatelj bi mogao napustiti već u ponedjeljak zatvorsku ćeliju u Winterthuru (zueriški kanton) i uputiti se u kućni pritvor u bogatom zimovalištu u švicarskim Alpama gdje se nalazi njegova zimska rezidencija po imenu Milky Way.

Securiton, tvrtka specijalizirana za elektronski nadzor, "primila se posla oko chaleta" u subotu, piše SonntagsZeitung. Roman Polanski nosit će elektronsku narukvicu koja će prenositi signal ako se udalji previše od kuće.

Pod uvjetom da se ne udalji sa svog posjeda od 1800 m2 francusko-poljski redatelj moći će "primati u svojem domu koga god želi i ugostiti ga kako želi", kazao je tjedniku glasnogovornik ministarstva pravosuđa Folco Galli.

Moći će "telefonirati bez ograničenja i dopisivati se elektronskom poštom", dodao je Galli.

Švicarsko pravosuđe pristalo je na njegovo oslobađanje sljedećih dana uz jamčevinu od 4,5 milijuna švicarskih franaka.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
sjajno raspoložen

Grašo ne staje! Nakon što su Hana i Alba izašle iz bolnice, glazbenik zapjevao u Dubrovniku

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba