Play ponuda
Play ponuda
POSLALI E-MAIL

Polanski uhićen zbog dojave iz Švicarske

Švicarsko ministarstvo pravosuđa je američkim kolegama poslalo e-mail u kojima ih obavještava da će Polanski doći na festival nakon čega je izdan nalog.

Image

roman polanski polanski

M.K.S./HINA/ 21.10.2009. u 5:42
Play ponuda

LOS ANGELES - Dokumenti koje je pribavila novinska agencija Associated Press pokazuju da je američko pravosuđe zahvaljujući dojavi švicarskih kolega uspjelo pravovremeno reagirati i poslati nalog za uhićenje na temelju kojeg je uhićen poznati filmski redatelj Roman Polanski (76) , koji je 1978. u SAD-u osuđen za seksualni odnos sa maloljetnicom.

Associated Press je objavio da je došao do email poruka koje pokazuju da je švicarsko ministarstvo pravosuđa 22. rujna izvijestilo američke kolege da bi Polanski trebao sudjelovati na filmskom festivalu u Zuerichu gdje mu je trebala biti uručena nagrada za životno djelo.

Američki pravosudni dužnosnici odmah su o tome izvijestili ured tužitelja u Los Angelesu, koji je sastavio nalog za uhićenje. Polanski je uhićen 26. rujna u Švicarskoj i otad se bori svim sredstvima da spriječi izručenje SAD-u.

Polanski je 1978. u SAD-u osuđen za seksualni odnos sa maloljetnicom, ali je pobjegao iz zemlje prije izricanja presude i otad više nikad nije putovao u Sjedinjene Države.

Javnost se i dalje pita zašto je Švicarska baš u ovom trenutku odlučila uhititi Polanskog, koji je često dolazio u tu zemlju, te ima apartman u poznatom skijalištu u Gstaadu.

Sud u Švicarskoj je u utorak odbio redatelja pustiti na slobodu uz jamčevinu zbog straha da bi on opet mogao pobjeći.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kraljica estetskih operacija

UZNEMIRUJUĆE! Splitska influencerica Ela Jerković objavila fotografije nakon alergijske reakcije

Play ponuda

Više s weba