Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
IZLAZ IZ KRIZE

Poljaci prodaju Željezaru

Predsjednik Uprave splitske Željezare Michal Konczak potvrdio je da ta tvrtka traži novog kupca, a od banka komercijalne kredite za pomoć.

Image

Željezara Split Željezara Split

V.H./M.B./HINA/ 22.5.2009. u 18:38
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

SPLIT - Predsjednik Uprave splitske Željezare Michal Konczak u petak je otkrio kako su poduzete dvije mjere u pokušaju prevladavanja poteškoća u toj tvrtki - traži se novi kupac, a od banaka komercijalni krediti za pomoć.

Konczak nije želio precizirati o kojim se potencijalnim kupcima radi niti jesu li oni iz Hrvatske ili inozemstva.

Splitska Željezara od 2007. godine je u većinskom je vlasništvu poljskog Zlomrexa. S namjerama Zlomrexa vezano za prodaju splitske Željezare upoznati su, kako se doznaje, i u Ministarstvu gospodarstva.

Proizvodnja je Željezari zaustavljena krajem veljače zbog dugovanja za isporučeni plin, računi su blokirani zbog dugovanja koja trenutno iznose oko 46 milijuna kuna. Svih 480 radnika je na odmoru, jer Željezara nema sirovine za proizvodnju.

Radnici i sindikati tražili su i traže žurno rješavanje poteškoća te tvrtke, a uz razgovore s čelnicima Ministarstva gospodarstva i Hrvatskog fonda za privatizaciju poduzimali su i niz akcija, od prosvjeda, privremenih blokada ceste do nedavnog jednodnevnog štrajka glađu petorice članova sindikata.

Radnici i sindikati Željezare tražili su i raskidanje kupoprodajnog ugovora s poljskim Zlomrexom iz 2007. godine, zbog kojeg je, kako ističu, Željezara i zapala u tešku krizu te tražili da se pronađe novi kupac Željezare.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zgodna marija

Jednostavna, tiha i potpuno zaštićene privatnosti: Bišćanova supruga jedna je od najsamozatajnijih poznatih Hrvatica

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba