Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ludi za brzom hranom

Porast loših navika: Hamburger postao otporan na krizu

Francuzi danas u restoranu jedu 14 burgera na godinu po stanovniku, što ih svrstava na drugo mjesto najvećih ljubitelja tih obroka u Europi, iza Velike Britanije.

Image

big mac, hamburger big mac

RTL/Hina/ 15.12.2013. u 11:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hamburger u Francuskoj ne zna za krizu budući da je njegova prodaja u neobično naglom porastu, premda se dugo povezivao s lošim prehrambenim navikama.

"Francuzi su upoznali hamburger zahvaljujući Quicku i McDonald'su i smatrali su ga masnim i malo poželjnim obrokom. No u zadnje dvije do tri godine takozvani tradicionalni restorani uvrstili su burgere u svoje jelovnike jer bi bilo ludo ne ponuditi ga gostima", rekao je Bernard Boutboul, direktor agencije Gira Conseil.

Po njegovim riječima, 'čak 75 do 80 posto francuskih tradicionalnih restorana (ima ih 110.000) ima hamburger u svojoj ponudi i bilježe nevjerojatan rast prodaje od 40 posto u zadnje dvije godine.

Francuzi danas u restoranu jedu 14 burgera na godinu po stanovniku, što ih svrstava na drugo mjesto najvećih ljubitelja tih obroka u Europi, iza Velike Britanije (17 komada), po studiji NPD Groupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Francusko tržište drže dvije velike tvrtke, svjetski prvak brze hrane McDonald's i njegov konkurent Quick. Oni na francuskom teritoriju imaju 1.200, odnosno 370 svojih objekata.

No koncem 2012. njihov američki suparnik Burger King vratio se nakon petnaestogodišnjeg izbivanja, sramežljivo otvorivši dva svoja restorana, jedan u zračnoj luci u Marseilleu a drugi na autocesti blizu Reimsa.

Upravo se čita

Image
BRAK NA PRVU

Petra i Dario progovorili o bivšim vezama: 'Da skratim priču, tu sam bio debil...'

Ta tvrtka prodire i na pariško tržište pošto je u utorak otvorila restoran u željezničkoj stanici Saint-Lazare u Parizu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
legendarni hitovi

Sjećate li se domaće teen zvijezde? Zasićena uspjeha, glazbe i publike, posvetila se nekom sasvim drugom životu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba