Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
U MIROVINU S NOVIM CIPELAMA

Postolar priprema dar za bivšeg papu

Kreator i proizvođač cipela u središtu Meksika Armando Martin još ne može doći k sebi nakon vijesti da će Joseph Ratzinger od svoje nekadašnje papinske odore zadržati samo par cipela koje je on izradio prošle godine, te je najavio da će umirovljenom Papi darovati još dva para cipela.

Image
Foto: RTL
RTL/Hina/ 2.3.2013. u 13:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Bili smo tako ganuti viješću da će Papa i dalje nositi cipele koje smo s puno ljubavi napravili za njega da smo mu odlučili darovati još dva para", rekao je Armando Martin koji je svoj pogon u gradu Leonu otvorio prije dvanaest godina.

Priznaje da bi Ratzingerova odluka od prije nekoliko dana mogla pridonijeti porastu prodaje i izvozu u Europu i Sjedinjene Države, ali ističe da mu je još važnije što taj čin znači "javno priznanje da su Meksikanci i Latinoamerikanci kadri načiniti proizvode vrhunske kvalitete".

Martin je Ratzingeru osobno predao cipele od teleće kože uoči početka svečane mise koju je Benedikt XVI. slavio u prigodi svog posjeta Meksiku o ožujku 2012. godine.

Tvrdi da se model Benedikt "neće komercijalizirati. Postoje samo dva para takvih cipela, jedan kod umirovljenog Pape i replika", rekao je pokazujući cipele koje dodiruje samo s gumenim rukavicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Osim toga, takve bi cipele bile skupe. Razmišljali smo da bismo slične mogli darovati biskupima koji to žele".

U vezi s darom koji je namijenio Ratzingeru, meksički proizvođač cipela dodaje: "Upravo radimo s puno ljubavi na izradi druga dva para, crne i plave boje, ali ne želimo otkriti sve pojedinosti. Bit će to veliko iznenađenje za njega i to je sve".

Upravo se čita

Image
bivša reality zvijezda

Sjećate li se Tanje iz Big Brothera? Danas živi životom iz snova, a evo kako zarađuje

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Podcasterice

One su pionirke domaće podcast scene! Dok Kim i Meghan 'drmaju' globalno, one to rade lokalno

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba