Ostalo

Poznati Hrvati za Petrinju: Voze hranu i potrepštine, kuhaju i nude smještaje

Cijela se Hrvatska, ali i regija ujedinila za potresom razorenu Petrinju. Šalju se poruke podrške, pomoć, skupljaju se hrana i donacije...

Tabloid.hr
30.12.2020 09:45

Hrvati su još jednom pokazali kako imaju veliko srce te mogu biti složni u najtežim vremenima.

Cijela se Hrvatska, ali i regija ujedinila zapotresom razorenu Petrinju. Šalju se poruke podrške, pomoć, skuplja se hrana i donacije.

"MI SMO SE STRAHA NAUŽIVALI. Uzas, a potom strah za svoje. Zatim je uslijedila tuga za izgubljenim zivotima, a onda ponos na cijelu Hrvatsku pa na regiju... Emocije su to koje smo prozivjeli kroz dan. Pomoc mozete uplatiti na racun @solidarna.foundation, inicijativa 'Ljudi za ljude' prikuplja deke, madrace, grijalice i druge potrepstine... U Splitu prikuplja Torcida... Donirati se moze i putem @hrvatski_crveni_kriz...", poručila je Severina više od 1,3 milijuna obožavatelja na Instagramu.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Apel za pomoć uputila je i njezina kolegica Ivana Banfić koja živi svega tri kilometra od epicentra potresa. "Ne spavam, u šoku sam, bojim se i molim se da se ovo više ne ponovi.. nikada.. Pomozite ljudima iz ovih sela.. Šaljem nam svima blagoslov i mir...", poručila je pored fotografije s popisom sela u Sisačko-moslavačkoj županiji kojima je potrebna pomoć.

"MOJA BANIJA... Duboko suosjećam sa svojim Banijcima koji su izgubili svoje najdraže u razornom potresu koji je pogodio Baniju. Pomozimo svi koliko i kako možemo stradalima koji su izgubili svoje najdraže i svoje domove", poručila je Nina Badrić pored fotografija koje slamaju srca.

Javili su se i naši proslavljeni sportaši. "Tresli smo se i mi u Zagrebu kao nikada, ali ovo sto vidimo iz vasih krajeva ubija. Drzite se", poručio je Goran Ivanišević . Luka Modrić se oglasio potresnim fotografijama bez ikakvog teksta, no stavio je emotikone ruka koje mole. I boksač Filip Hrgović poručio je svima da mole za Hrvatsku, ali i da je njegov inbox otvoren za bilo kakvu pomoć kome je potrebna.

Filip Hrgović

(FOTO: Instagram)

"Dragi građani Petrinje, za 16 najugorženijih obitelji stavljam na raspolaganje svoj hotel u Novalji. Ukoliko vam je potreban privremeni smještaj, javite se mom timu na info@hotelnoel.com ili Whatsapp 0996769971 s vašim podacima, prednost obitelji s djecom", objavio je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren na Instagramu. "Molimo za sve pogođene razornim potresom. Ako znate nekoga u potrebi, javite nam se na zaklada.kovacic@gmail.com", objavio je Mateo Kovačić .

Mladi glazbenik Marko Kutlić je nakon potresa odmah krenuo u organiziranu akciju pomoći žrtvama. Uz fotografiju na kojoj drži natpis: "VAŽNO!", objavio je: Krećemo s kombijem prema Petrinji i Sisku. Molim VAS dostavite do 19 sati na adresu Oreškovićeva 19 (Norris Cafe) sljedeće: - TOPLA ODJEĆA - DEKE - KAPE - HIGIJENSKE POTREPŠTINE - HRANA (konzerve). Također na storyima IG profila @matijacvek možete pronaći sve informacije o ponuđenoj pomoći za ljude koji su ostali bez doma."

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Poznati hrvatski chefovi ,među kojima je i Mate Janković ,pokazali su veliko srce te su jučer satima kuhali za najpogođenije potresom u Petrinji i okolici, a tako će i nastaviti dokle god bude potrebno.

Fani Stipković

Poznati Hrvati otvaraju i grupe za pomoć stradalima u potresu, objavljuju oglase u kojimavlasnici apartmana i stanova pozivaju sve koji su ostali bez krova nad glavom da besplatno borave kod njih... Među njima je i glazbenik Luka Nižetić , ali i bivša manekenka te voditeljica Fani Stipković koja se javila iz Madrida u kojem živi i radi.

Luka Cindrić

(FOTO: Instagram)

Smještaj je ponudio i rukometaš Luka Cindrić. " Obitelji koja je ostala bez doma uslijed potresa besplatno nudim svoju kuću u Ogulinu",napisao je Ogulinac na Instagramu i oduševio nesebičnošću kao i ostali.

"Posebne emocije me vežu uz prekrasnu, malenu Petrinju i ljubav koju mi je prenijela jedna od mojih najbližih prijateljica u životu,Ivanka, koja beskrajno voli svoju Petrinju. Srce mi je skroz slomljeno kad gledam ove tužne prizore i mislim na patnju koju prolaze svi oni koji su preživjeli ovaj stravičan potres. Mislim i na moje Zagrepčane, i sve one koji se još nisu uspjeli oporaviti od prethodnih udara. Duboko suosjećam s ljudima koji pate, koji su izgubili dom. Koji su izgubili svoje najbliže. Svi smo uz vas i šaljemo našu ljubav i molitve, da ovo doista bude kraj užasima u ovoj strašnoj godini", poručila je bivša voditeljica Vlatka Pokos iz Kanade koja je posljednjih godina njezin drugi dom.

Više o tome kako možete pomoći ljudima pogođenim potresom pročitajte OVDJE !