Ostalo

Srpski mediji tvrde kako Severina uznemirava patrijarha Porfirija te da ju je prijavio ju je DORH-u,...

"U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope ('Pope, pope, družiš se sa krimosima')...", kaže sugovornik iz Zagreba

Tabloid.hr
13.09.2021 15:15

49-godišnja pjevačica Severina navodno mjesecima uznemirava srpskog patrijarha Porfirija prijetećimui uvredljivim porukama, piše Kurir.rs . Patrijarh jesve to navodno prijavio Državnom odvjetništvu (DORH)koje je pokrenulo postupak protiv splitske pjevačice, piše Telegraf . Prema patrijarhovim tvrdnjama, Severina mu je navodno slala poruke na hrvatski broj koji je koristio dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski.

Navodno je sve počelo vrlo brzo nakon što je Porfirije izabran za poglavara u veljači. Kako ističe, reagirao je prije tri tjedna jer ga je Severina počela zvati nakon što je počeo ignorirati njezine poruke.

Pročitajte još
Astrologinja otkrila: Hoće li Severina napokon pronaći ljubav života?

"Dan, dva poslije imenovanja za poglavara počele su stizati poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope ('Pope, pope, družiš se sa krimosima') i piše sve i svašta, koristeći takav rječnik koji normalan čovjek ne može zamisliti. Porfirije u početku nije reagirao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva",kaže sugovornik iz Zagreba koji je razgovarao s novinarima Kurira .


Iz SPC-a RTL-ovoj novinarki potvrdili prijetnje

Valja napomenuti kako je spomenutislučaj shvaćen poprilično ozbiljno jer ne samo dase radi o poglavaru Srpske pravoslavne crkve, već i zbog sadržaja poruka. Navodno su Severine poruke imale elemenateprijetnje.

Sugovornici smatraju kao Severinine poruke vjerojatno potiču iz mržnje zbog korektnih i dobrih odnosa koje patrijarh Porfirije ima sa Milanom Popovićem . Inače, Popović i Severina su donedavnovodili bitku oko skrbništva nad zajedničkim sinom. Isto tako, Porfirije je krstio i Popovićevog najmlađeg sina.

Iz DORH-a nisu htjeli ili nisu mogli potvrditi navode iz Kurira, lista iz Srbije da pjevačicaSeverina Vučkovićnavodno već mjesecima uznemiravaPorfirija, patrijarha SPC-a.

Za RTL su, međutim, to potvrdili iz samog SPC-a. RTL-ovoj novinarki poručili su da patrijarh ne želi davati izjave. Potvrdili su, međutim, da je "istina da je Severina slala poruke".

"Patrijarh ne želi da je tuži i oprašta joj", rečeno je iz vrha SPC-a RTL-ovoj Ivani Ivandi Rožić.


Severinina odvjetnica sve demantirala

"Dakle Severina nije imala saznanja o bilo kakovoj kaznenoj prijavi koja očigledno nije ni podnesena. Dakle svi medijski napisi iz Srbije koje prenose i naši mediji nisu točni. Pogotovo ne da se Severina služi govorom mržnje prema Srbima ili pravoslavnoj zajednici. Takove neistinite objave služe samo cilju nanošenja štete i raspirivanju mržnje prema njoj. Severinina publika nema nacionalni ni vjerskipredznak. Nije nam poznato što to Porfirije oprašta Severini putem javnosti ako ona od njega oprost nije ni tražila. Zna se gdje se oprost traži i dobija", kazala je za RTL Severinina odvjetnicaJasminka Biloš.