Ostalo

Preminuo glumac i pjevač David Cassidy, tinejdžerski idol iz 70-tih

David Cassidy je prošli tjedan prevezen u bolnicu zbog otkazivanja nekoliko organa.

Tabloid.hr - Hina
22.11.2017 11:09

Američki glumac David Cassidy koji jepopularnost stekao serijom "The Partridge Family", a kasnije bio pjevač u istoimenoj grupi, preminuo je u 68. godini, prenose mediji.

"David je umro okružen onima koje je volio, s radošću u srcu i bez bolova koje je dugo trpio", priopćili su članovi njegove obitelji.

Cassidy je prošlitjedan prevezen u bolnicu zbog otkazivanja nekoliko organa. Ranije ove godine pjevač je rekao da pati od demencije te da će prekinuti turneju kako bi uživao u životu.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Popularnost je stekao igrajući Keitha Partridgea u "The Partridge Family" , seriji iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća koja prati život majke i njezinih petero djece koja su osnovalarock bend.

Neke od pjesama iz ovog sitcoma, poput "I Think I Love You"postale su klasici, a Cassidy jezajedno s ekipom iz serije1971. bio nominiran za nagradu Grammy.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća njegovi su koncertipunili arene i stadione. Histerija oko Cassidyja bila je tolika da je dobila naziv "Cassidymania". Nakon nesretnog spleta događaja 1974. kadje na njegovukoncertu u Londonu u stampedu nastradalo 800 ljudi, Cassidy je odlučio završiti turneju i okrenuti se pisanju pjesama.

Nakon serijeCassidy je postigao uspješnu karijeru kao pjevač i glumac.U karijeri je prodao više od 30 milijunaploča širom svijeta.

Iza njega je ostalo sedam studijskih albuma, a posljednji"Old Trick New Dog"objavio je 1998.Davida su se mnogi sjetili na društvenim mrežama, odavši mu iskrenu počast.