Play ponuda
Play ponuda
AL MARTINO SE PRIDRUŽIO SINATRI

Preminuo pjevač iz "Kuma"

Osim po ulozi Johnnyja Fontanea, ostat će upamćen po hitovima "Spanish Eyes" i "I Love You Because".

Image

Al Martino Martino

V.H./ 14.10.2009. u 10:47
Play ponuda

Italoamerički pjevač Al Martino, najpoznatiji po ulozi Johnnyja Fontanea u "Kumu", preminuo je u svom domu u Springfieldu u 82. godini života.

Prije nego se počeo baviti pjevanjem, mladić pravog imena Alfred Cini borio se u Drugom svjetskom ratu te je i ranjen prilikom povijesnog iskrcavanja na Iwo Jimu. Pjevačku karijeru počinje krajem četrdesetih, a prvi hit "Here In My Heart" bilježi 1952. godine. Među ostalim njegovim uspješnicama vrijedi izdvojiti "Spanish Eyes", "I Love You Because" te obradu "Volare", snimljenu sredinom sedamdesetih.

Uloga Johnnyja Fontanea u "Kumu" bazirana je na Franku Sinatri (donekle i na samom Martinu) što se "old blue eyesu" baš i nije svidjelo. Zanimljivo, nije ga smetala sličnost s vlastitim životom, već scena u kojoj Fontane plače moleći uslugu Don Corleonea. Sinatra je smatrao kako će to naškoditi njegovom imidžu muškarčine.

Svoju rolu reprizirao je i u trećem nastavku slavne mafijaške sage, što mu je ujedno i posljednji zapaženiji uspjeh. Ploče je prestao snimati prije gotovo četvrt stoljeća, a u međuvremenu je i sve rijeđe nastupao. 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čestitamo!

Katarina Rautek čeka treće dijete! Bivša pjevačica grupe ET otkrila spol i ime bebe

Play ponuda

Više s weba