Ostalo

Preobraćenja među slavnima: Ovi su se poznati Hrvati okrenuli vjeri i o tom javno progovorili

Ovi poznati Hrvati nisu bili sretni sa svim milijunima, raskalašenim životnim stilom i moći pa su u nekom trenutku tragali za drugim smislom života. Pronašli su ga u vjeri i skromnijem životu, a o svom su iskustvu javno progovorili. Većina njih tvrdi da su zbog toga ponovno rođeni i da žive drugačijim životom, a tko se našao na našoj listi saznajte klikom na 'SLJEDEĆA'.

Tabloid.hr
05.04.2019 12:44

Simona Mijoković (Gotovac)

Simona je prije desetak godina živjela raskalašenim životnim stilom, koji je uključivao droge i prostituciju. Rekla je da je njezin život bio bježanje iz grijeha u grijeh, sve dok nije upoznala boga.

Simona Mijoković

Davor Puklavec/PIXSELL

Za sebe kaže da je bila izgubljeno božje dijete, a kada se posvetila vjeri iza sebe je ostavila stari život, odnosno droge, alkohol, bulimiju i prostituciju.

Išla je toliko daleko da je spalila odjeću koju je dotad nosila, a prije braka sa sadašnjim suprugom Stanislavom prakticirala je predbračnu trudnoću.


Blanka Vlašić

Poznata hrvatska sportašica u svome je svjedočanstvu otkrila da je njezino preobraćenje počelo 2012., nakon oporavka od teške ozljede. Tada se činilo da se više neće vratiti na atletske staze pa je zapala u depresiju.

"Imala sam osjećaj da nisam Blanka ako ne skačem. U tim trenucima duboke tuge Bog me pronašao", rekla je jednom prilikom za RTL idodala: "Te ozljede su zapravo za mene bile velika milost jer je on na taj način mene pripremio za naše upoznavanje."

Blanka tvrdi da je "bog promijenio PH njezine duše", a o svom iskustvu često priča s mladima.


Marin Ivanović Stoka

Poznati sereper dvije godine odvikavao od droga u talijanskom Cenacolu, a tvrdi da se zahvaljujući molitvi i vjeri riješio od ovisnosti.

Po izlasku iz komune progovorio je o borbi s ovisnošću i preobraćenju, a autor je kazališne monodrame 'Stara škola kreka - iz tame u svjetlost'koja govori baš o tom iskustvu.

''Pred smrt kad dođeš onda zavapiš: bože, pomozi mi jer ja ovo sam ne mogu. Nisam tip koji nameće vjeru, nisam netko ekstreman koji to svima zabada na nos, ali svakako mogu posvjedočit da sudragi bog i molitva promijenilimoj život i mene i moje obitelji", otkrio je Stoka u jednom intervjuu.


Jasmin Stavros

I Stavros je nekoć živio raskalašenim životom. Tvrdi da je s drogama i alkoholom počeo kao 12-godišnjak, ali nakon ženidbe sa suprugom se potpuno promijenio.

Jasmin Stavros

Davorin Visnjic/PIXSELL

Nemiran život zamijenio je vjerom i otkrio da svakodnevno moli i čita Sveto pismo. Vjera ga je naučila da pomaže i moli za druge, čak i za neprijatelje.

Navodno čita jedino duhovnu literaturu, a ponosi se čestim odlascima na hodočašća. Posebno ističe duhovnu obnovu u Italiji, kada je pomagao djeci oboljeloj od leukemije. Tamo je skromno živio više od mjesec dana, a između ostalog prao je WC-e, čistio podove i dijelio hranu.


Tajči

Posljednja jugoslavenska megazvijezda priznala je da je preobraćenje doživjele u 21. godini kada su ju dominikanci pozvali u Zagorje da otpjeva 'Krist na žalu'.

Tajči

Ivo Cagalj/PIXSELL

Tada je odlučila odbaciti slavu i novac te otići u Ameriku i biti ovisna samo o bogu. Sada posljednjih 20-ak godina svjedoči vjeru u Isusa, a postala je i motivacijska govornica. Prošlog je ljeta rasprodano njezino krstarenje po Jadranu na kojem je održala tečaj duhovne transformacije.


Marija Husar

Bivša članica Divasica danas se bavi isključivo duhovnom glazbom, a tvrdi da je prestala pjevati zbog vjere.

Razlog preobraćenja bila je praznina i besmisao koje je u svemu osjećala, što ju je naposljetku naglalo na promjenu.


Nina Badrić

Popularna pjevačica tvrdi da ju je vjera učinila boljom i potpunijom osobom, dok joj molitva pomaže da ostane jaka, pribrana i sretna osoba.


Edita Majić

Bivša glumica doživjela je najradikalnije obraćenje od svih nabrojanih zvijezda.

Naime, prije 15 godina je odustala od glume i odlučila se u potpunosti posvetiti vjeri. Sve je šokirala kada je zaredila i otišla živjeti u samostan Sv. Josipa u španjolskom gradu Avili, jednom od najstrožih samostana na svijetu.

Postala je tako sestra Edita Marija od Križa koja živi kao pustinjakinja te se posvećuje samo fizičkom radu i molitivi, u kući na brdu usred šume.


Doris Dragović

Iako Doris vješto skriva svoju intimu od javnosti, ali ne skriva svoju vjeru.

Jednom je prilikom izjavila da joj ona znači sve te da joj bog pomaže na njezinom životom putu.

"Modus vivendi, način na koji hodam, putove kojima idem, rješenje nerješivoga, radost, veselje, odsutnost straha, svjetlost, nadasve – Njegovo društvo, Njegovu prisutnost; tamo gdje Doris više ne može, Krist prolazi, otvara, rješava, udahnjuje zrak. Dišem s njim, bez njega je zagušljivo, mučno, dosadno, neprohodno", izjavila je pjevačica za Veritas.


Stefany Hohnjec

Stefany se preobratila nakon prekida šestogodišnje veze s dubrovačkim tenisačem Tomislavom Perićem .

Stefany Hohnjec

Grgur Zucko/PIXSELL

Tada 27-godišnja manekenkavratila se iz Kine gdje su zajedno živjeli, da bi nakon toga sudjelovala u duhovnoj obnovi, misama i ispovijedima u samoborskom Taboru.

Godinama je izbivala iz javnosti i posvetila vjeri koja joj je pomogla u svakodnevnim izazovima. Bivša je starleta sudjelovalau molitvenoj inijcativi '40 dana za život' i molila za nerođenu djecu ispred klinikama u kojima se vrše pobačaji.