Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ZVUČNO IME POLITIČKE SCENE

Prepoznajete li bivšu ministricu na fotografiji? I kao studentica je bila svoja, a kaže da je drugima bila kao 'alien'

I u studentskim danima bila je vjerna sebi - odijevala se drugačije, neki su je zbog toga smatrali čudnom, a ona se držala svojih uvjerenja

Image
Foto: Privatna arhiva
A.Š./ 18.10.2022. u 18:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bivša ministrica zaštite okoliša u Vladi Zorana Milanovića, bivša članica SDP-a, komunikacijska stručnjakinja i profesorica na privatnom fakultetu. Mirela Holy unatoč kratkom mandatu na čelnoj poziciji u tadašnjem Ministarstvu zaštite okoliša i prirode jedno je od zvučnijih imena domaće politike. Na toj se sceni među prvima borila za teme vezane uz zelenu politiku, zaštitu okoliša, legalizaciju konoplje, osnovala je prvu zelenu stranku u Hrvatskoj ORaH, a i dalje je aktivna u medijima po pitanjima u kojima je stručna. U intervjuu koji je nedavno dala za RTL.hr prisjetila se svojih studentskih dana na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, kada je također bila svoja i nisu je doticala tuđa mišljenja.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/65f2bd04-db35-11ec-bfa6-3e4bf5b9df82/original

Izvor: Privatna arhiva

"Uvijek sam bila jako odgovorna i disciplinirana pa sam takva bila i kao studentica. Dolazila sam na sva predavanja i pisala bilješke pa su moje skripte bile jako tražene i popularne kod studenata komparativne književnosti i etnologije. No, bilo je puno vremena i za druženja i izlaske. Mnogim studentima, a i profesorima, sam bila neobična, kao neki alien, jer je moj odjevni stil tada bio daleko radikalniji no danas. Naime, nosila sam visoka pokrivala za glavu, plašteve i dugačke, neobične haljine pa sam izazivala sablazan i vrlo negativne komentare. Jedno vrijeme sam imala i pola obrijane glave, a otraga dugačku kosu u pletenici. Brijala sam na zen i asketizam i odlično se zabavljala", rekla je tada.

S nama je podijelila i fotografiju iz studentskih dana na kojoj prvo možemo primijetiti autentičnost, a i danas je poznata kao žena koja u modnom smislu ne radi kompromise, trendovi ju ne zanimaju, a tamne boje su joj omiljene iako je se može vidjeti i u bijelim komadima. Tada smo je pitali i kako to da je unatoč svemu uspjela ostati svoja.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/b768c462-db35-11ec-97c7-3a78a44a8774/original

Izvor: Neva Zganec/Pixsell

"Najvažnije mi je da sam zadovoljna sobom i da radim ono što me veseli. Drago mi je ako se nekome sviđa moj stil, ali to ne utječe na moje odluke vezane uz odijevanje. Kada mi se nešto prestane sviđati, pozitivni komentari na taj odjevni predmet ne mogu me motivirati da ga ponovno odjenem. Isto je i s kritikama. Ako mi se nešto sviđa nije me briga ako se to nikome ne sviđa. Sama sam sebi najvažnija i najveći autoritet po pitanju stila, ne samo odijevanja, već i načina života. Nikada nisam bila sklona kompromisima", zaključila je.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
15 godina RTL-a

Sjećate li se prvih lica RTL-a? Evo gdje su danas prvi voditelji Vijesti, Exkluziva i drugih omiljenih emisija

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba