Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
zašto varamo?

Prevareni i oni koji varaju podijelili su s nama svoja iskustva!

Svaka četvrta osoba koju poznajete prevarila je svojeg partnera. Tako barem tvrde statistike. Rašeljka Zemunović pronašla je i preljubnika i prevarenog, ali i jednu zanimljivu informaciju - muškarci više nisu glavni krivci. Sve više varaju i žene. Jedna od njih bez problema je stala pred našu kameru. Prevareni muškarac svoju je priču odlučio podijeliti s vama, ali skrivenog identiteta.

RTL/ 30.10.2014. u 18:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svaka četvrta osoba koju poznajete prevarila je svojeg partnera. Tako barem tvrde statistike. Jedan prevareni muškarac svoju je priču odlučio podijeliti s vama, ali skrivenog identiteta.

"Saznao sam tako što mi je to rekao kolega s posla. Mi smo bili jako dobar prijatelj. On mi je to rekao jer smo bili prijatelji. Rekao je da to ne može više gledati i trpjeti pa mi je otvorio priču", kaže jedan anonimni prevareni muškarac.

A tu priču, koja ga je prije nekoliko godina šokirala, još uvijek nije do kraja probavio i nije se bio spreman s njom se pohvaliti pred kamerama. Zbog toga smo mu sakrili identitet. Prevaren očito može biti svatko. Pa čak i frajer, kao što je on.

"U jednom trenutku sam pomislio da nešto nije u redu sa mnom. Toliko sam se osjećao jadno, da je jedno jutro odluka bila ne ostati", priča naš sugovornik.

Burni osjećaji su se slegnuli, ali naš sugovornik i dalje ne zna što ga je tada više mučilo - sam čin preljuba ili činjenica da ga je bivša djevojka mjesecima pravila budalom.

U Udruzi Singles +40 ima puno žrtava preljuba, ali i onih koji su sami uskočili u tuđe postelje.

"Meni se to osobno dogodilo, ja sam priznala", kaže Anela Mažuran, članica Udruge.

-Kako je partner reagirao?
-Reakcije su bile dramatične. Ali ne znam, svatko se s tim nosi na svoj način.
-Biste li to ponovili?
-Ne. Opet bih rekla. Ja ne mislim da je preljub gubitak povjerenja, nego laž. Ako lažete  partneru što se uistinu dogodilo.

Donedavno su prevaranti uglavnom bili muškarci. Međutim, najnovija istraživanja pokazuju da niti žene nisu puno vjernije.

"Ja bih rekla da se izjednjačuje, ne može se reći da su muškarci češće preljubnici. Ali u postupcima brakorazvoda, kada zbog preljuba dolazi do razvoda, onda su još uvijek muškarci češće ti koji su optuživani da su preljubnici", kaže bračna i obiteljska terapeutkinja Radmila Paić.

Žene u izvanbračne avanture najčešće ulaze kako bi kaznile loše supruge ili unijele malo misterije u dosadne svakodnevnice. A takve varalice baš i nije tako teško nanjušiti.

"Najčešće je riječ o promjeni ponašanja. Primijete da dolazi do promjene u ponašanju partnera, do prevelike zaposlenosti partnera, do nekakvih novih obaveza. Nekakvih izgovora. Partneri često izbivaju iz doma", kaže terapeutkinja Paić.

Zabranjene nježnosti dijele se s kolegama s posla, slučajnim prolaznicima, ali i preko Interneta. Spavanje s bivšim partnerima većina preljubnika ne smatra varanjem i gotovo nikada ne prijavljuje sadašnjem partneru. Ali, kad bilo koji od ovih preljuba iz mračne sobe jednom dođe na svjetlo dana - nastaje opći kaos.

"Ona je reagirala tako da joj je bilo žao. Pokušavala je sve da me zadrži i da ostanemo skupa. Ali nešto u meni se promijenilo. Jednostavno je pukla ta nit između srca", priča muškarac s početka naše priče.

"Trauma je u svakom slučaju. Neki ljudi žive s time i ostaju u braku, a neki se razvode", kaže Anela iz Udruge Singles +40.

Onih 20-tak posto parova koji žele spasiti svoj odnos - čeka teška misija. Jer, taj oprost podrazumijeva nastavak života uz nekoga tko je iznevjerio vaše povjerenje. A i svoj bi grijeh jednom mogao i ponoviti.

"Vjerojatno bi me mučilo to da ode negdje van, da se ode s nekim družiti. Sigurno bih onda sumnjao. Mislim da je to najveći problem. Kada bih joj oprostio, onda bi sumnjao. Sumnje, vječite sumnje", priča prevareni muškarac.

"Da bi mogao oprostiti, mora znati neke razloge zbog čega je do toga došlo. A to je onaj dio priče kada partneri moraju iskreno razgovarati i vidjeti što im se to dogodilo, zajednički", objašnjava terapeutkinja Paić.

I tako preljub, koji je možda rezultat samo jedne pijane noći, za sobom nosi mučan i dugogodišnji proces opraštanja.  

I možemo mi vjerovati da smo tolerantni i uvijek spremni na oprost, ali oni koji su se jednom našli u vrtlogu preljuba, tvrde da se iz njega ne može izići - bez posljedica! I o tome treba misliti prije nego što sljedeći put uskočimo u tuđu postelju. 

Više o pričama iz naše emisije'Sve u šest'doznajte na službenoj Facebook stranicihttps://www.facebook.com/sveusest!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
IDEJE ZA SIGURAN NOVAC

Ove oklade nikada neće izgubiti

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba