Ostalo

Prije 21 godinu oteli su joj sina pred očima, a njegovo vraćanje kući i danas je obavijeno velom tajni

Lepa Brena 2000. godine proživljavala je najteže trenutke života.

Tabloid.hr
24.02.2021 18:30

Od 5. ožujka na kanalu RTL Adria moći ćete gledati srpsku kriminalističku seriju "Južni vetar" , a već sada cijelu prvu sezonu možete pogledati ekskluzivnu u osnovnom paketu Play Premiuma .

Hvaljena srpska serija najnovijeg datuma počinje na mjestu gdje uspješni film završava te prati život mladog kriminalca Petra Maraša (Miloš Biković), koji nakon što mu je kazna iznenada smanjena, izlazi iz zatvora, no umjesto da se vrati staroj ekipi lopuža, on započinje privatan biznis preprodaje polovnih automobila.

Juzni vetar serija

(FOTO: RTL)

Osim fenomenalne glumačke postave ( Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Predrag Miki Manojlović, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić i mnogi drugi), puno pažnje ukrala je i naslovna pjesma serije.

Naime, s obzirom na to da je glavna tema serije sukob srpske i bugarske mafije, naslovna pjesma jest bugarska obrada pjesme "Luda za tobom" koju izvodi legendarna pjevačica Lepa Brena . Bugarska verzija zove se "Luda po tebe" , a izvodi ju pjevačica Kamelia .

Inače, Lepa Brena je već imala posla s mafijom, kako se godinama šuška, kada joj je otet sin Stefan i to ispred obiteljske kuće u Beogradu. Bilo je to 23. studenog 2000. godine. Sa slavnom mamom tada je trebao otići kod frizera, no vratio se kući po role kada je otet pred njezinim očima.

Pet dana njegovi roditelji nisu znali je li živ, a onda su se javili otmičari s iznosom otkupnine. "Stefana možete otkupiti na dva načina. Živog za 2,5 milijuna maraka ili mrtvog za pet milijuna maraka. U drugom slučaju otkupljivat ćete dio po dio dječakova tijela. Za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci bit će prst manje, a nakon deset dana Stefana ćete mrtvog otkupiti", rekli su tada pjevačici otmičari te njoj i suprugu dali dva dana da ispune njihove zahtjeve.

Nakon tjedan dana provedenih u podrumu, Stefan je vraćen kući, a ostatak priče i danas je obavijen velom tajni. Otmičari nikada nisu uhvaćeni, a dugo se šuškalo da se radilo o članovima ozloglašenog zemunskog klana . Također, spominjalo se i kako iza otmice stoji pokojni srpski premijer Zoran Đinđić .

Također, neki tvrde da je Brena bila na nišanu snajperista dok je Boba predavao novac otmičarima, druga da ga je majka skupila negdje pored Dubrovnika, a treća da je Stefana kući doveo taksist koji ga je skupio na beogradskom Kalemegdanu nakon primopredaje.

Srećom, ovaj je teška priča iza obitelji Živojinović koja je danas, čini se, nikad sretnija.