Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ostaje u zatvoru

Pritvorili pticu osumnjičenu za špijunažu

Muškarac je otkrio pticu koja je na nozi imala pričvršćen elektronski uređaj zajedno s još četiri druge u blizini svoje kuće i sve ih 'priveo' u policijsku postaju.

Image
RTL/Hina/ 1.9.2013. u 14:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Egipatske vlasti pritvorile su pticu-selicu koju je jedan građanin s viškom domoljubne budnosti osumnjičio da je špijun, javili su mediji.

Muškarac iz pokrajine Qena nekih 450 km jugoistočno od Kaira otkrio je pticu koja je na nozi imala pričvršćen elektronski uređaj zajedno s još četiri druge u blizini svoje kuće i sve ih "priveo" u policijsku postaju.

Veterinarsko vijeće, međutim, utvrdilo je da nije riječ o špijunskoj napravi nego o uređaju francuskih znanstvenika za praćenje kretanja ptica selica koji je uostalom prestao raditi nakon što je ptica prešla francusku granicu.

S neredom koji vlada u Egiptu porasla je i sumnjičavost tako da ovo nije prvi put da se ptice optužuje za špijuniranje. Početkom godine zaštitar je prijavio policiji da je uhvatio goluba koji je nosio mikrofilm.

Ptica koju vlasti uporno nazivaju labudom mada se s fotografije jasno vidi da je riječ o rodi, unatoč razjašnjenju ostaje u "pritvoru", tj. u kavezu u policijskoj postaji jer je jedino tužiteljstvo može osloboditi.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ne sviđa mu se pjesma

Splitski redatelj opleo po Lani Jurčević: Počela je obučena, sad je gola fufica

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba