Ostalo

Pročitajte stihove koje je Balašević napisao sa 16 godina: Nazivaju ih proročanskom 'Porukom čovječanstvu'

Novosadska gimnazija Svetozar Marković na svojoj je Facebook stranici objavila priču o Balaševiću, svom najpoznatijem bivšem učeniku...

Tabloid.hr
27.02.2021 20:30

Đorđe Balašević preminuo je prošloga tjedna u 68. godini života.

Uzrok je bila upala pluća izazvana koronavirusom, a kantautor je iza sebe ostavio neutješnu obitelj, suprugu i kćeri te brojne kolege i obožavatelje.

Novosadska gimnazija Svetozar Marković na svojoj je Facebook stranici objavila priču o Balaševiću, svom najpoznatijem bivšem učeniku, a bivšu školu Đorđe je posjetio 2009. godine te priznao kako ima veliku tremu jer nastupa pred bivšim profesorima.

Njegove pjesme često su se objavljivale u školskom časopisu Gimnasijalac, a kao učenik drugog razreda srednje škole ostavio je, kako navode, proročansku 'Poruku čovječanstvu'.

"Rodiću se ja opet. Nisam ja od onih što jednom zauvek umiru", napisao je tada 16-godišnji Balašević koji još nije niti slutio tko će postati.

Nakon gimnazije upisao je studij geografije koju nikad nije završio zbog glazbe. To mu nisu oprostili roditelji koji mu nikada nisu došli na koncert, a on bi za njih uvijek ostavio dva mjesta u prvom redu...