Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SPREMAN NA SVE

Prodao bubreg da plati dug iz igrice

Kako bi podmirio tu svotu visoku ne samo po kineskim standardima, momak je odlučio prodati bubreg na crnom tržištu.

Image

bubreg bubreg

Z.H./Hina/ 27.6.2013. u 11:14
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osamnaestogodišnji Kinez po imenu Zhang prodao je bubreg kako bi platio dug od tri tisuće dolara suparniku iz kompjutorske igrice, pišu ruski mediji.

Kako bi podmirio tu svotu visoku ne samo po kineskim standardima, momak je odlučio prodati bubreg na crnom tržištu. Na internetu je pronašao dilera organima i dogovorio sastanak, a potom otišao na dogovoreno mjesto gdje je potpisao papir kojim preuzima odgovornost za posljedice operacije.

Ne razmišljajući o zdravstvenim rizicima u slučaju neuspjeha operacije, Zhang je legao pod nož kirurga iz podzemlja. Srećom, operacija je uspjela, a za bubreg je dobio 6.500 dolara.

Zhangova priča objavljena je u sklopu istrage kineske policije, koja lovi bandu preprodavača organa u pokrajini Hebei.

Prema internetskoj stranici Havocscope specijaliziranoj za skupljanje informacija o aktivnostima na crnom tržištu organa u 91 zemlji, 6.500 dolara samo je 15 posto od realne cijene bubrega u Kini, gdje cijena tog organa doseže do 47 tisuća dolara.

Autori te web stranice nadaju se da će Zhang izvući pouku iz onog što mu se dogodilo, ali čini se da zasad od toga nema ništa, jer se on u međuvremenu vratio igricama.

Sličan slučaj u Kini se dogodio 2011. kada je tinejdžer prodao bubreg kako bi kupio trendi tablet iPad 2, koji se tada pojavio u prodaji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
legendarni hitovi

Sjećate li se domaće teen zvijezde? Zasićena uspjeha, glazbe i publike, posvetila se nekom sasvim drugom životu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba