Ostalo

Producentica 'Južnog vjetra' za RTL.hr: 'Ovo je i hrvatski film, a u nastavku ćemo snimati i u Zagrebu'

Producentica filma 'Južni vjetar', Tatjana Žeželj Gojković otkrila nam je detalje sa snimanja, progovorila o planovima za nastavak, ali i o najvećem strahu svake produkcije

T.M.
10.11.2021 13:00

'Južni vjetar' najveći je hit suvremene srpske i regionalne kinematografije kojeg je pogledalo milijun i pol gledatelja u kinima, a po interesu koji vlada za nastavkom '' Južni vjetar 2: Ubrzanje '', kao i po rekordnom otvaranju filma u Srbiji, za očekivati je da će srušiti rekord prvog nastavaka. Nakon tri godine iščekivanja, publika je jedva dočekala pogledati film u kinima koji se u utorak premijerno prikazao i u Zagrebu.

Tim povodom razgovarali smo sproducenticom Tatjanom Žeželj Gojković koja je za RTL.hr otvoreno progovorila o brojkama, popularnosti, piratima, nastavku, ali i o Hrvatskoj.

''Kada je riječ o očekivanjima, mogu samo reći da je sve puno bolje nego što sam se nadala. Ipak, moram priznati kako smo imali skromnija očekivanja, ali smo željeli sve ovo što se sada događa. To je ona potisnuta želja koju ne smijete izgovoriti, ali ju nekako očekujete. Imali smo najveće otvaranje ikada, ako ne u povijesti onda u posljednjih dvadeset godina. Više od 117 tisuća ljudi pogledalo je film samo u prvom vikendu i to je najveći uspjeh i dokaz da ovaj projekt ima smisla raditi te da trebamo nastaviti. Publika ga traži, a mi ga zato i radimo'', otkrila nam je simpatična Tatjana.

juzni vetar

(FOTO: Luka Stanzl/Pixsell)

U drugom djelu filma,publika će imati priliku uživati i u kadrovima iz Lijepe Naše, a producentica nam je otkrila i kako je ovo tek početak snimanja u Hrvatskoj s obzirom na to da će omiljeni junaci i u nastavku snimati kod nas.

''Presretna sam što je ovaj film došao do publike u Hrvatskoj. Ovaj film je i hrvatski film, a tu je naša publika velika. Kada smo došli u Pulu shvatili smo koliko je ovaj film kod vas popularan. Jako sam sretna što je Hrvatska dobila ovo djelo koje je sada postalo zajedničko. Film se nastavlja, treba se nastaviti i ova linija koja se odvija u Hrvatskoj...Vidjet ćemo na kojim točno lokacijama, svakako planiramo nastaviti, a jedan dio snimat ćemo čak i u Zagrebu'', otkrila nam je producentica popularnog filma koji je osvojio srca publike u rekordnom roku.

juzni vetar

(FOTO: Luka Stanzl/Pixsell)

Iako trenutno obaraju rekorde u kinima, kako u Srbiji tako i u ostatku Europe, Tatjana ne krije strah od osoba koje neovlašteno dijele poveznicu s filmom, tzv. piratikojiitekako mogu ugroziti producente i čitav tim koji sudjeluje u stvaranju filma.

''Najveći strah jednog producenta ili produkcije je upravo taj pirat koji je toliko popularan na ovom području. To kada jednom izađe, ne može se zaustaviti. Ovaj put smo od početka zaštitili film i nitko ga ne posjeduje. Niti Miloš Avramović, niti Miloš Biković, niti Miodrag Radonjić niti ja. Zaključali smo ga i nadamo se da će što kasnije izaći neki pirat. Sve ovo stvaramo da bi se film pogledao na velikom platnu, kina su doista važna i osjećaj akcije i zvuka ne može zamijeniti jedan loš snimak...'', priča Tatjana za RTL.hr.

juzni vetar

(FOTO: Luka Stanzl/Pixsell)

Za kraj je otkrila i što publika može očekivati od nastavka, ali i kako je proteklo snimanje ako usporedimo s prvim djelom filma.

''Glavna stvar s franšizama i nastavcimaje ta da publici uvijek morate pružiti jači, bržii bolji doživljaj. Nadam se da smo uspjeli to u drugom djelu i da ćemo to uspjeti u nastavku. Naravno, to sve nosi i dodatne troškove.Mi smo prvi dio snimali doslovno bez novaca. Nitko tada za debitantski film u Srbiji nije htio izdvojiti budžet niti je vidio potencijal, međutim mi smo to izgurali jer smo vjerovali u projekt. Kada bih spomenula koliko smo potrošili za snimanje prvog djela, nitko mi ne bi vjerovao, toliko smo u drugom djelu samo u jednom tjednu'', rekla je producentica.

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema u utorak je organiziranapress konferencija na kojoj su se, osim producentice Tatjane Žeželj Gojković,pojaviliglumci i producenti Miloš Biković i Miodrag Radonjić , glumice Jovana Stojiljković i Anastasia Everall, producent Stanko Babić te glumac Aleksandar Gligorić.

juzni vetar

(FOTO: Luka Stanzl/Pixsell)

Dobro uigrana ekipa odgovarala je na brojna pitanja novinara, a o detaljima sa snimanja, između ostalih, progovorila je i glumica JovanaStojiljković.

Pročitajte još
Domaće zvijezde zablistale na premijeri filma 'Južni vetar 2', obožavateljice 'poludjele' za Bikovićem

''Drago mi je da se u nastavku osjeća da je njihova ljubav najvažnija, i da vidimo kako Sofija sve radi kako bi ljubav i obitelj ostali na okopu. Takav život donosi puno opasnosti, oni su jednostavno u takvom okruženju, a kada razmišljam o Sofiji, gledam sve kroz njezinu glavu. Ona je i hrabra i borbena i drugačija od mene'', rekla je Jovana pa dodala:

''Meni je doista važna ova uloga koju već četiri godine živim. Ovo je izazov i jako sam zahvalna što imam priliku biti dio ovog tima. Smatram kako je film jako popularan i u Srbiji i u regiji i drago mi je što publika ima priliku pogledati ga'', otkrila je glumica za kraj.

Seriju ifilm'Južni vetar' možete gledati na PLAY Premiumu .