Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
otkrivena vječna tajna

Pronađen grob Isusa Krista?

Arheolozi i istraživači Biblije vjeruju kako su pronašli mjesto gdje je bio pokopan Isus Krist.

Image
S.K./ 3.3.2012. u 13:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Istraživači James Tabor i Simcha Jacobovici otkrili su natpis na kršćanskoj kripti iz 1. stoljeća na kojoj je na starogrčkom pisalo 'Božanski Jahve, ustani'. Nije im trebalo dugo da zaključe kako se radi o grobu Isusa Krista.

Naime, sve ja započelo kada je istraživački dvojac zatražio i dobio od izraelskih vlasti prije dvije godine da probuše rupu na kripti putem robotičke ruke i otkriju njene tajne.

Na robotičku ruku su postavili kameru i tako u kripti otkrili nekoliko sarkofaga izrađenih od krečnjaka koji potječu iz 1. stoljeća.

Na jednom od njih su uočili već spomenuti natpis, a na drugom crtež ribe sa štapom u ustima, što su odmah povezali s biblijskim pričicama.

Grobnica u kojoj su otkriveni kontroverzni sarkofazi potječe iz 70-ih godina po Kristu, a udaljena je 60 kilometara od lokacije koja je do tada bila prepoznata kao 'Isusova obiteljska grobnica'.

Otkriće takozvane Isusove obiteljske grobnice dogodilo se 80-ih godina prošlog stoljeća i govorilo je u prilog tome da je Isus bio sahranjen pored svoje žene, Marije Magdalene, s kojom je imao djecu.

Međutim, takav rasplet situacije bacio bi vjeru dugu dvije tisuće godina na koljena, stoga, mnogi su teolozi i arheolozi odbacili tu teoriju kao neistinitu. Pitanje je je li ta teorije opovrgnuta kako bi Crkva, kao profitabilna svjetska organizacija, i dalje mogla uspješno poslovati ili doista nije bilo adekvatnih dokaza za nju.

James Tabor je voditelj Odsjeka za vjerske studije na Sveučilištu Sjeverna Karolina, a Simcha Jacobovici je vrsni poznavatelj Biblije i redatelj dokumentarnog serijala Tajne kršćanstva.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
impresivne... brojke

Najbujnije grudi Sesveta! Marija Meglaj prava je Instagram senzacija

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba