Ostalo

Prva emisija otkrila okrutnost društva: zbog debljine su ih u školi ismijavili i kolege i profesori

U prvoj emisiji treće sezone Života na vagi" gledatelji su upoznali 18-ero kandidata koji su se napokon suočili sa svojim kilogramima.

Tabloid.hr
2018-09-15 22:20

Njih 18 teže je za čak 300 kilograma nego što su to bili kandidati protekle sezone i koliko god različiti bili, svi imaju slične priče – godinama su trpjeli maltretiranje i ponižavanje zbog svog izgleda.

Prvi zadatak s kojim će se morati suočiti jest napuhati flamengo luftiće, nakon čega će na flamingosima preplivati jezero i doći do druge strane, gdje ih u pijesku čekaju diskovi koje moraju skupljati. Tko prvi skupi četiri diska različite boje dobit će kilogram prednosti na vaganju.

No već su se tu javili problemi jer Magdalena i Josipa ne znaju plivati. Magdalena je tako otkrila da 10 godina nije bila blizu mora. Iako Josipa živi u Senju, ne ide na plažu jer se srami svoje debljine pa tako nikad nije ni naučila plivati.

Probleme je kandidatima stvaralo skakanje na flamingose pa su uglavnom svi upali u jezero. Prvi je do pijeska došao Luka, a već je prva igra pokazala timski duh. Naime, kandidati uglavnom nisu mogli izaći iz jezera pa su jedan drugom međusobno pomagali.

Na kraju je četiri diska prvi skupio Miro, i to zahvaljujući Mariju koji mu je poklonio svoj zeleni disk koji je Miri nedostajao.

Život na vagi
Život na vagi FOTO: RTL

Foto: RTL

Nina Martina je kazala kako su je u školi maltretirali i profesori i kolege, ispisivali su ružne stvari o njoj na blogovima, zidovima... Kada je školskoj psihologinji rekla što joj se događa - jer joj je ona obećala da nikome neće ispričati taj razgovor, dogodilo se još gore jer je psihologinja, kaže Nina, to ispričala sljedećoj učenici koja je došla u njezin ured. Nina je na prvom vaganju imala 124 kilograma.

Poslije prvog zadatka kandidati su uselili u kuću koja će im sljedećih tjedana biti dom. Voditeljica Marijana Batinić dočekala ih je s iznenađenjem – povezom za oči. S njim su došli do stola na kojem ih je čekala hrana koju inače konzumiraju, a koja ih je i dovela do prekomjerne težine. Suočavanje s hranom ih je dotuklo jer su shvatili kako njihov život zapravo izgleda.

Marijana im je kazala i kako njih 18 u prosjeku u tjedan dana pojede hrane koliko i 30 prosječnih obitelji. Iako ih je Marijana ostavila s hranom i poželjela im dobar tek, nitko od kandidata nije jeo. Nakon što su im Mario i Sanja dodatno ukazali na štetnost hrane koju konzumiraju, ponudili su im zdravu hranu. Iako su neki kandidati na prvu reagirali negodujući, na kraju su se složili da im je bilo jako ukusno.

Drugi je dan kandidate čekalo suočavanje s vagom. Prvi je na nju stao Petar Tucman, koji je priznao da oduvijek ima problema s kilogramima. Nekoliko je puta uspijevao smršavjeti, ali se uvijek vraćao na staro. Živi s majkom jer je zbog pretjeranog trošenja novca na hranu morao odustati od samostalnog života. Kaže da je sigurno pojeo" jednu manju garsonijeru. Dodao je i da mu se ponekad dogodi neka djevojka, ali da nema goreg nego kad mu kažu da je samo - drag i simpatičan. Njegova je vaga pokazala 170,2 kilograma.

Vanja Žikić je druga išla na vagu. Priznala je da ju je njezino djetinjstvo dovelo do prekomjerne težine. Njezini su se roditelji brinuli o svojim problemima, a ona je pak od njih bježala. Zbog maltretiranja je bila u depresiji, izbjegavala je druženja jer uglavnom nije mogla biti ravnopravna s ostatkom društva. Prije dvije godine smršavjela je 56 kilograma, ali ih je vratila jer kaže da nije mogla računati ni na čiju podršku. Vanja nije mogla skriti suze, a cijela joj je ekipa obećala biti podrška u ovoj avanturi. Vaga je pokazala 150,9 kilograma.

Marijo Barišić bio je treći na vagi. Po zanimanju je teta u vrtiću", ali je nakon školovanja išao u rat i nakon toga završio kao policajac. Radi i u udruzi za pomoć djeci s posebnim potrebama, a njegov sin ima autizam, što kaže da je jedan od razloga koji su ga doveli do prekomjerne težine. Marijeva je vaga pokazala 159,8 kilograma.

Marijo Barišić, Osijek (45)
Marijo Barišić, Osijek (45) FOTO: RTL

Foto: RTL

Marko Kregar za sebe kaže da je borac, ali kilograme je počeo skupljati kada je došao u Zagreb, počeo jesti previše i izlaziti. Otkrio je da njegov ljubavni život ne pati i da je imao djevojke, ali još čeka onu pravu. Čak je otkrio i da simpatizira Ninu koja po njemu može biti primjer svim djevojkama. Marko se bavi i politikom za koju kaže da je njegova ljubav. Marko je na vaganju imao 165,9 kilograma.

Koliko kilograma imaju ostali kandidati i kako prolaze njihovi prvi dani u kući, doznajte sutra u 19:20 u drugoj epizodi Života na vagi"!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.