Ostalo

Prva intimna ispovijest Ive Radić o životu nakon razvoda i odgoju troje djece: 'Kao majka sam jako...

Nakon razvoda od Boška Balabana, Iva Radić je postala samohrana majka. Iako je to samo po sebi puno izazova, s odrastanjem najstarije kćeri Tashe došao je još jedan - napuštanje roditeljskog doma.

Tabloid.hr
23.02.2020 18:30

Jedno od najstresnijih razdoblja u roditeljstvu jest kada dođe vrijeme da dijete koje to već uvelike nije - napusti roditeljski dom . Kako se na odlazak najstarije kćeri Tashe u bijeli svijet priprema trendseterica Iva Radić ispričala je za ' Exkluziv '.

"Ja mogu reći da ću biti ponosna mama jedne sad već djevojke, koja će napustiti svoj dom i studirati negdje u Europi.I stvarno želim da to uspije i ako se upiše na to što želi i ako uspije ući na Sorbonu, ja ću biti sretna zbog nje jako, jako, jako.", rekla je Iva.

Tasha je na četvrtoj godini MIOC-a po engleskom programu, a pri odabiru fakulteta pomogla joj je agencija koja se bavi usmjeravanjem mladih u obrazovanju. Onabi tako od jeseni mogla živjeti u Parizu .

"Jedina molba prema meni kao majci je bila:'Ja ću se potruditi da to bude u okvirima onoga što mi možemo, ali samo mi daj zeleno svijetlo da odem tako mlada u neki svijet'. Ja kao majka sam jako ponosna, a s druge strane mi je jako teško što odlazi. Meni je ona i više nego kćer, meni je ona desna ruka. Mi živimo nas četvero sami,samohrano se brinem o njima.", ispričala je za ' Exkluziv '.

Iva kaže kako je prema svim njezinim kriterijima Tasha ' zlatno dijete '. Ima svoju ekipu iz škole idečka s kojim uči. "Oni su kod nas doma radili projekte, to se tipkalo, mislila sam'Bože moj ja u vašim godinama'. Istina i Bog, ja ne bih htjela da njoj to zafali, a opet sam bila mirna." rekla je Iva i dodala kako je 'imala dovoljno problema da ne mora razmišljati što se događa u noćnom životu Zagreba'.

Uz Tashu tu je je još dvoje mlađih - Tessa i Ivano . A kada se u cijelu priču umiješao i razvod od njihova oca, Boška Balabana - biti posvećena mama i držati sve konce u rukama postajalo je sve teže i teže.

"Život se događa, meni se dogodio neki moj život. Iu tim nekim trenucima, htio ti ili ne, moraš se okrenuti sebi, da bi se iskoprcao iz nekih stvari itada gubiš kontrolu.Znalo mi se dogoditi da u tri, četiri dana što ja nisam unutra sto posto, vidim neke promjene koje se meni ne dopadaju.", ispričala je Iva i priznala da je momentalno ona jedini prisutan roditelj :"Voljela bi da je drugačije, ali momentalno sam samo ja".

Iako joj se neće biti lako odvojiti od Tashe, Iva kaže kako će se s time suočiti kada za to dođe vrijeme. Do tada joj poručuje: "Život je kao bicikl, kad jednom naučiš voziti, samo ne smiješ stati".