Play ponuda
Play ponuda
RECI DA

Prvi mladenci na Julijinom balkonu

Vlasti u Veroni su dopustili mladencima vjenčanja na glasovitom balkonu na kojemu su ljubav započeli Romeo i Julija.

Image

Romeo i Julija, Verona verona balkon

M.K.S./HINA/ 2.6.2009. u 11:05
Play ponuda

VERONA - U Julijinoj kući u Veroni su se vjenčali prvi mladenci, a grad ubuduće planira redovito organizirati vjenčanja u sjeni balkona gdje je Romeo čekao svoju ljubljenu, objavila je televizija RAI.

Prvi mladenci bili su nogometaš mjesnog kluba Luca Cecarelli i Irene Lanforti, oboje vidno uzbuđeni. Julijinu kuću u Veroni svake godine posjećuje više od 2,5 milijuna turista.

Gradonačelnik Verone Flavio Tosi iz redova desnice pokrenuo je taj projekt pod nazivom "Reci 'da' u Veroni" koji će stanovnicima grada omogućiti da se za samo 600 eura vjenčaju u glasovitoj kući vječne ljubavi, javlja agencija Ansa.

Za mladence koji dolaze izvan Italije, a građani su Europske unije, vjenčanje stoji 800 eura, a oni koji dolaze izvan Unije za romantično vjenčanje morat će izdvojiti 1.000 eura, po istom izvoru.

"Verona je četvrto po redu turističko odredište u Italiji poznato u cijelom svijetu po ljubavnoj priči između Romea i Julije. Nadamo se da će naša inicijativa ojačati turizam u Veroni", rekao je gradonačelnik.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
FASCINANTNE SNIMKE

Uživajte u pogledu na Zemlju uživo iz svemira!

Play ponuda

Više s weba