Play ponuda
Play ponuda
Najveća kazna za prekršaj

Pušača kaznili globom od 99.000 kuna zbog bacanja opušaka

Muškarac je kažnjen sa 3000 kuna (600 singapurskih dolara) po cigareti za ukupno 33 prekršaja, a za 34. bacanje opuška mora odraditi jedan dan društveno korisnog rada.

Image

pušenje, cigareta pušenje

Foto: Thinkstock
RTL/Hina/ 22.1.2015. u 12:10
Play ponuda

Singapur je 38-godišnjeg pušača kaznio globom od 99 tisuća kuna zbog toga jer je bacao opuške kroz prozor svoga stana, objavila je Nacionalna agencija za zaštitu okoliša, ustvrdivši da je riječ o najvećoj kazni ikada za takav prekršaj.

Muškarac je kažnjen sa 3000 kuna (600 singapurskih dolara) po cigareti za ukupno 33 prekršaja, a za 34. bacanje opuška mora odraditi jedan dan društveno korisnog rada, navodi agencija.

Singapurac, koji je uhvaćen zahvaljujući snimkama nadzornih kamera, morat će pet sati čistiti javne površine odjeven u majicu jarke boje na kojoj će pisati "Korektivni rad". Nije objavljeno s kojeg je kata bacao opuške.

Singapur, poznat po svojoj čistoći, kažnjava šibanjem čak i manje prekršaje, poput bacanja otpadaka ili vandalizma, a uvoz žvakačih guma zabranjen je kako se ne bi prljali pločnici.

Agencija je objavila da je postavila nadzorne kamere na gotovo 600 lokacija te da je na temelju njihovih snimaka prošle godine u 206 slučajeva kaznila prekršitelje koji su bacali smeće.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
PR STRUČNJAK ZA RTL.HR

Vedran Strukar o splitskom ljubavnom trokutu: 'Karijera Marka Pecotića neće sada nazadovati nego napredovati '

Play ponuda

Više s weba