Play ponuda
Play ponuda
REZULTATI ISTRAŽIVANJA

Pušite u automobilu? Prestanite što prije!

Ekipa škotskih znanstvenika, koja je mjerila zagađanje tijekom 85 vožnji automobilom, otkrila je da očitanja premašuju limite koje je postavila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Image
M.B./Hina/ 16.10.2012. u 14:57
Play ponuda

LONDON - Pušenje u automobilu, čak i ako su prozori otvoreni i uključen klimatizacijski uređaj, stvara zagađenje koje prelazi službene "sigurne" limite, kažu znanstvenici, a prenosi BBC.

Dijete koje sjedi na stražnjem sjedalu automobila dok netko naprijed puši bit će izloženo tom zagađenju.

Ekipa škotskih znanstvenika, koja je mjerila zagađanje tijekom 85 vožnji automobilom, otkrila je da očitanja premašuju limite koje je postavila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), objavljeno je u časopisu Tobacco Control.

Britanska medicinska udruga (BMA) zagovara zabranu pušenja u automobilima.

Djeca su posebice osjetljiva jer brže dišu, manje im je razvijen imunitet i uglavnom ne mogu izbjeći pasivno pušenje, rekao je dr. SeanSemple sa Sveučilišta u Aberdeenu.

Čak ako je vozač popušio samo jednu cigaretu uz skroz otvoren prozor, razina zagađenja i dalje je viša od dopuštenog limita, kazali su znanstvenici.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
transfer koji je naljutio 'lege'

Tko je Petar Bočkaj, novopečeni Dinamovac oko kojeg se digla prašina?Nedavno je ušao u drugi brak - i otac je dvojice dječaka

Play ponuda

Više s weba