Ostalo

Putovanje kroz prostor i vrijeme ipak je moguće?

Dok su nas SF serijali uvjerili kako ćemo jednoga dana putovati svemirom kroz crvotočinu, a znanstvenici nas vratili u surovu realnost objasnivši kako nema šanse da se tako krećemo kroz prostor i vrijeme, stigla je nova teorija.

S.K.
13.03.2012 09:04

Nakon što su nam znanstvenici lijepo objasnili kako je gotovo nemoguće da ćemo ikada putovati kroz prostor i vrijeme, novi izračuni su pokazali kako prethodne teorije možda i nisu bile u potpunosti točne.

Naime, do sada smo mislili kako crvotočine imaju sklonost da nestanu u trenu ako ih ne održavamo otvorenima pomoću egzotične tvari negativne energije, za koju se ni danas ne znamo postoji li uopće.

Međutim, posljednje istraživanje njemačkih i grčkih znanstvenikagovori u prilog teoriji kako bi crvotočine mogle egzistirati bez ikakve negativne energije.

"Crvotočine se mogu stvoriti bez ičega", zaključio je Burkhard Kleihaus sa Sveučilišta Oldenburg.

Naime, ako bi čovječanstvo konstruiralo super snažne teleskope, u skoroj budućnosti bi mogli vidjeti i prepoznati ove rupe za putovanje kroz vrijeme i prostor.

Ljubitelji SF serijala, poput ' Zvijezdanih staza ', vjeruju kako već danas civilizacije naprednije od ljudske vrste koriste ovaj način putovanja.