Play ponuda
Play ponuda
PRIMIO POZIV

Rade Šerbedžija postao član Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti

Članovi Akademije, između ostalog, sudjeluju u selekciji filmova i odlučivanju o dobitnicima prestižne nagradne Oscar

Image

Rade Šerbedžija

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Tabloid.hr/ 5.7.2017. u 13:12
Play ponuda

Naš proslavljeni filmski i kazališni glumac, redatelj i glazbenik te osnivač Kazališta Ulysses, Rade Šerbedžija, primio je poziv za članstvo u Američkoj akademiji filmskih umjetnosti i znanosti, koja okuplja filmske profesionalce iz cijeloga svijeta.

Članovi Akademije, između ostalog, sudjeluju u selekciji filmova i odlučivanju o dobitnicima prestižne nagradne Oscar, a dolaze iz čak 57 zemalja, među kojima je i Hrvatska.

Šerbedžija je u proteklih pola stoljeća filmske karijere ostvario više od 150 uloga u domaćim i stranim filmovima, među kojima su i mnogi poznati hollywoodski hitovi poput  "Oči širom zatvorene" Stanleya Kubricka , "Nemoguća misija 2" Johna Wooa, "Zdrpi i briši" Guya Ritchieja, "Svemirski kauboji" Clinta Eastwooda, ističu iz Ulyssesa.

Njegov redateljski filmski prvijenac "Oslobođenje Skoplja" (2016.), u kojemu glumi i glavnu ulogu, prikazan je na više od deset prestižnih festivala Europe i SAD-a, a prošle je godine izabran kao makedonski kandidat za 89. nagradu Oscar u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku, dodaje se u priopćenju.

Šerbedžija se nedavno vratio iz Amerike, gdje je u ožujku i travnju snimao film "Proud Mary", u kojemu mu je partner bio Danny Glover, a čija se premijera očekuje sljedeće godine, gostovao je u popularnoj seriji "Crna lista" te imao premijeru filma "The Promise" redatelja Terryja Georgea, u kojemu igra uz Christiana Balea i Oscara Isaaca.

Svakoga ljeta boravi na Brijunima gdje djeluje u Kazalištu Ulysses, a ovogodišnju, 17. sezonu otvorit će koncertom s dvojicom gitarističkih virtuoza - Vlatkom Stefanovskim i Miroslavom Tadićem, uz goste Damira Urbana i violinisticu Yvette Corneliu, napominju iz UIyssesa. U srpnju i kolovozu Šerbedžija će nastupiti u ulozi Kreonta u predstavi "Antigona - 2000 godina kasnije" te u naslovnoj ulozi najdugovječnije Ulyssesove predstave "Kralj Lear", u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
impresivne... brojke

Najbujnije grudi Sesveta! Marija Meglaj prava je Instagram senzacija

Play ponuda

Više s weba