Play ponuda
Play ponuda
VELIKI UMJETNIK

Rade Šerbedžija: 'Vjerovatno nikada neću postati penzioner jer sam odlučio živjeti do posljednjeg daha'

Uvijek zanimljiv Rade Šerbedžija otkrio je zašto sebe smatra bogatim čovjeku te kome je najzahvalniji

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
RTL.hr/ 1.6.2022. u 22:00
Play ponuda

Glumac, redatelj i glazbenik Rade Šerbedžija je u intervjuu otkrio uz koje aktivnosti najradije provodi slobodno vrijeme te kako se odmara kada uopće pronađe vremena za to. S druge strane, rekao je s kojim temama "dosađuje" svoju obitelj, a osvrnuo se na savjete, uspjehe i neuspjehe. Iza njega je bogata filmska karijera, no za Šerbedžiju, najveće postignuće nisu uloge niti nagrade već divni prijatelji, supruga Lenka i djeca Lucija, Danilo, Vanja, Nina i Mimi.

"Imam i petero unuka s kojima svakoga dana pravim urote protiv kućnih autoriteta. To jest protiv Lenke, Danila i Lucije. Zaista sam bogat čovjek. Zahvalan sam Bogu ili prirodi na tim darovima", rekao je Šerbedžija za portal Azra.

Kao glumca, smatra se jednim od rijetkih koji su "nekako posebno sretni u svojoj profesiji". "Već dugo godina nemam redovne predstave u kazalištima. To znači da imam mnogo vremena za sebe i ljude s kojima živim svoj život. Familijaran sam čovjek i bavim se svojom obitelji. Ponekad im i dosađujem svojom prekomjernom pažnjom. A kao što sam rekao, imam mnogo prijatelja. S njima provodim vrijeme na teniskim terenima ili u kafanama. A odmarati se nisam naučio. Zato, vjerojatno, nikada i neću postati penzioner. Ja sam već odavno odlučio živjeti do posljednjeg daha", dodao je.

Image
Foto:
Image

Kao iskusni glumac, mnogi bi pomislili kako ima pregršt savjeta za mlade talentirane glumce, no Radin pogled na takav način ophođenja prema mlađim kolegama je zanimljiv jer, prema njegovim riječima - uči i od njih. "Kao što nisam želio primati savjete, tako ih ne volim ni davati. To ne znači da nisam želio učiti od starijih i pametnijih. Ali uči se i od mlađih od sebe. Naprimjer, od svojih studenata učim kako da bolji budem u kazalištu i u filmu. Osluškujem njihov ritam srca i njihove ukuse vremena koje živimo. Od Damira Urbana učim kako se s lakoćom savladava vrijeme i prostor…. Najviše se, zapravo, uči od samoga života. A vrlo često čovjek više nauči od padova negoli od pobjeda", pojasnio je Šerbedžija.

Za svoje uspjehe i neuspjehe, ovaj glumac, redatelj i glazbenik je rekao kako ih ne pamti, ali isto tako nema vlastitu kolekciju fotografija i nagrada. Svemu tome treba dodati kako se ovaj iskusni glumac ogradio i od svojih filmova koje ne gleda, a ne sluša ni svoje pjesme. S druge strane, naglasio je da pamti ljude koji su prošli kroz njegov život i time ga obogatili. Ipak, očito se tone bi moglo reći za određene holivudske zvijezde s kojima je imao prilike raditi jer nije htio otkriti s kime mu je bilo najlakše, a s kime najteže raditi.

"Umjetnički život, naročito u kazalištu i filmu, nosi sa sobom i nemile scene. Njih se trudim izbrisati iz sjećanja. Osim toga, svako tko je povrijeđen u nekom zajedničkom poslu, kakav recimo može biti rad na filmu ili u kazalištu, ima svoju priču i svoju istinu. Istina, uostalom, nikada nije jedna i jedina. Ona ima barem dva lica. A s kim je bilo najlakše glumiti? Najljepše sam u kazalištu igrao s Ingom Apelt, Miodragom Krivokapićem i Ivicom Vidovićem. A danas uživam igrati s svojom partnericom Katarinom Darvaš Bistrović, a na filmu sam uživao letjeti sa Sonjom Savić i Milenom Dravić", zaključio je legendarni umjetnik, 75-godišnji Rade Šerbedžija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Igor Soban/PIXSELL
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Sjećate se da su bili skupa?

Ljubavna priča Sanje Doležal i Dražena Petrovića trajala je godinu dana, a istu večer kad su se upoznali, ona je upoznala i njegove roditelje

Play ponuda

Više s weba