Ostalo

Rasplesani prometni policajac

Jedan filipinski prometni policajac postao je prava senzacija među vozačima ali i ostalim sudionicima u prometu. Naime, policajac na prometna pravila ukazuje - plesnim pokretima.

M.L.
07.06.2011 12:49

Ramiro se čini kao uobičajeni prometni policajac. Radi na raskrižju ulica Edessa i Macapagal u gradu Pasayju, a postao je slavan zbog svog neuobičajenog kontroliranja prometa.

Naime, umjesto da vozače usmjereva uobičajenim pokretima ruku i tijela, on to čini plesnim pokretima. Koreografiju i pokrete osmišlja sam i tvrdi kako zaista uživa u plesu iako nikada nije išao na službeni tečaj. Uvježbavajući korake kod kuće i zatim ih prezentirajući na ulici ovaj se simpatični policajac nada da će uspjeti unesti malo radosti u živote svojih sugrađana.

Ramiro ima 54 godine i već šest godina radi kao prometni policajac. Svakog se dana ustaje u 7 sati ujutro i kaže kako mu to nikada nije bio problem te kako zaista voli svoj posao.

A koliko Ramiro zaista popularan dokazuje i činjenica da mnogi prometni policajci u Manili danas kopiraju njegovu "plesno regulaciju prometa".